Business Hi-Tech

Evolio: Telefoanele de tip „antişoc“ vor reprezenta 10% din piaţă în 2017

Evolio: Telefoanele de tip „antişoc“ vor reprezenta...

Autor: Ioana Nita

11.09.2015, 00:05 1290
Vânzările de telefoane mobile de tipul „rugged” („antişoc”) – rezistente în medii şi condiţii dure de utilizare, cum ar fi temperaturi extreme, umiditate sau praf – au în pre­zent o pon­dere de doar 2-3% în totalul pieţei locale de tele­foa­ne mo­bile, însă în următorii doi ani procentul va ajunge la circa 10%, potrivit estimărilor lui Liviu Nistoran, CEO-ul şi fon­da­torul producătorului autohton de dispozitive mobile Evolio.    
 
„În prezent, segmentul telefoanelor «rugged» reprezintă aproxi­mativ 2-3 % din piaţa telefoanelor mobile din România şi estimăm o creştere de până la 6-7% anul viitor şi de peste 10% în 2017. Este un segment de nişă care câştigă teren în con­­textul unei pieţe dinamice şi al specializării tot mai pro­nun­ţate”.  Anul trecut, pe piaţa locală s-au vândut circa 4,5 mil. de telefoane mobile în valoare de 550 milioane de euro. Dintre acestea, 2,5 mil. au fost smartphone-uri, valoa­rea vânzărilor reprezentând 90% din totalul pieţei de profil.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO