Business Hi-Tech

Exclusiv online: Cine are cele mai bune harti pentru Bucuresti: Microsoft, Google sau Yahoo? - galerie FOTO

Exclusiv online: Cine are cele mai bune harti pentru Bucuresti: Microsoft, Google sau Yahoo?
20.04.2010, 00:00 385

Gigantii americani Microsoft, Google si Yahoo! si-au imbunatatitin ultimii ani in mod constant hartile si imaginile din satelitpentru Bucuresti, datele putand fi accesate de utilizatori atat depe calculatoare cat si de pe telefoanele mobile care au acces lainternet.

In ceea ce priveste imaginile din satelit ale Bucurestiului,niciuna dintre companii nu are date la zi ale Capitalei Romaniei.Luand ca reper mallul AFI Palace Cotroceni - deschis in noiembrie2009 - se poate afla destul de simplu si cine are cele mai noiharti. Luand ca etalon acest reper, concluziile sunt urmatoarele:hartile Yahoo! sunt cele mai vechi pentru ca in imagini aparcladirile care au fost demolate pentru a face loc mallului.Urmatoarele ca "varsta" sunt hartile Microsoft, unde se vedeorganizarea de santier a mallului in timp ce in cazul hartilorGoogle cladirile se vad deja intr-un stadiu avansat deconstructie.

Totusi, desi nu are cele mai noi imagini din satelit aleBucurestiului, Microsoft castiga detasat in competitia cu rivaliisai oferind pe langa imaginile "clasice" din satelit si fotografiiin perspectiva ale Capitalei.

Folosind aceasta facilitate utilizatorii pot vedea de lainaltime palatul Parlamentului din patru perspective diferite, casi cum s-ar afla pe Strada Izvor, Calea 13 Septembrie, BulevardulNatiunilor Unite si Bulevardul Libertatii. In cateva zeci desecunde utilizatorii hartilor Bing ale Microosoft pot vedea fiecarelatura a Palatului Parlamentului, uriasul teren viran si neamenajatdintre cladire si strada Izvor sau o imagine de ansamblu a parculuiHerastrau. Harta online a Microsoft este probabil cea mai bunaoptiune pentru un utilizator care vrea sa se orienteze usor prinBucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO