Business Hi-Tech

Exclusiv online: V-ati cumparat televizoare 3D? Noi va spunem cand o sa vedeti si primele filme 3D

Exclusiv online: V-ati cumparat televizoare 3D? Noi va spunem cand o sa vedeti si filmele 3D
29.04.2010, 00:00 297

Televizoarele 3D au aparut deja si in hipermarketuri, desifilmele in 3D pentru acasa nu au ajuns inca in comert. Reteaua Reala listat de curand televizoare 3D la pretul de 9.000 de lei, celmai scump produs de la raionul de electronice. In aceleasihipermarketuri, la cateva rafturi distanta se vand si CD-uri cufilmul Avatar, care a generat incasari record in industriacinematografica in mare parte datorita efectelor speciale in3D.

In Romania insa, nu a ajuns in comert pana acum niciun CD care saincorporeze noua tehnologie. Retailerii se asteapta ca primelefilme in 3D pentru acasa sa apara in cateva saptamani.

"Bineinteles ca nu ne asteptam sa avem vanzari de sute detelevizoare 3D in urmatoarea perioada. Pentru noi este importantinsa sa listam un astfel de produs in magazine pentru caincorporeaza o tehnologie noua, care atrage atentia clientilor",spune Olaf Schulz, directorul diviziei de produse nealimentare aretelei Real Romania.
El estimeaza ca varful de vanzari pentru CD-uri si televizoare 3Dse va inregistra in perioada Craciunului.

Primul producator care a adus in rafturile magazinelor din Romaniatelevizoare 3D a fost LG.

In strainatate, cele mai multe CD-uri in 3D din comert sunt cudocumentare. Pe site-ul Amazon, un astfel de produs costa 15-25 dedolari. "Stiu ca pe anumite piete se testeaza si filmarea unormeciuri de fotbal in 3D", a mai spus Schulz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO