Business Hi-Tech

Facebook a cumpărat cu peste 150 de mil. de dolari un dezvoltator israelian de aplicaţii mobile

Facebook a cumpărat cu peste 150 de mil. de dolari un...

Autor: Cătălina Butan,

14.10.2013, 17:46 852

Facebook a cumpărat start-up-ul israelian Onavo, dezvoltator de aplicaţii pentru telefoanele mobile, cu peste 150 de milioane de dolari, potrivit unui anunţ al companiei din Israel pe site-ul propriu, citat de Reuters.

Potrivit cotidianului financiar israelian Calcalist, preluarea start-up-ului este cea mai mare achiziţie a gigantului Facebook în Israel, care a plătit între 150 şi 200 de milioane de dolari pentru Onavo.

Fondată în urmă cu trei ani, compania Onavo este producător al unei aplicaţii care îi ajută pe utilizatori să-şi diminueze costurile printr-o folosire eficientă a traficului de date. Potrivit reprezentanţilor companiei, după ce tranzacţia va fi finalizati, aplicaţia va funcţiona ca un brand de sine stătător.

Onavo a obţinut finanţări de capital de 13 milioane de dolari, potrivit Calcalist. Investitorii săi sunt Sequoia Capital, Magma Venture Partners, Horizon Ventures şi Motorola Mobility Ventures.

Onavo îşi va păstra birourile din Israel, fiind astfel o premieră pentru Facebook de a conduce un centru de dezvoltare şi cercetare în Israel. Onavo are însă deja birouri şi în California.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO