Business Hi-Tech

Fiscul american a notificat Microsoft că are de plătit din urmă taxe de 29 mld. dolari. Compania contestă „nota de plată”

Satya Nadella, CEO al Microsoft

Satya Nadella, CEO al Microsoft

Autor: Adrian Seceleanu

13.10.2023, 19:23 540

Gigantul american Microsoft, una dintre cele mai mari companii de IT, a primit o notificare de la Fiscul american (IRS) că ar trebui să plătească taxe suplimentare de 29 mld. dolari, pentru perioada 2004-2013. „Nota de ajustare trimisă de IRS vizează profiturile alocate de Microsoft între diferite ţări şi jurisdicţii pentru perioada 2004-2013”, conform Microsoft, care a anunţat că nu este de acord cu calculele Fiscului, pe care le va contesta inclusiv în instanţă, dacă va fi cazul. Microsoft susţine şi că până la 10 miliarde de dolari în impozite pe care compania le-a plătit deja nu sunt reflectate în ajustările propuse de IRS.

"Microsoft nu este de acord cu aceste ajustări şi va face apel împotriva deciziei. Noi credem că întotdeauna am respectat regulile IRS şi am plătit impozitele pe care le datorăm în SUA şi în întreaga lume", conform Microsoft.
Procesul ar putea dura ani de zile, estimează specialiştii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO