Business Hi-Tech

Fortech, specializată în dezvoltare sofware la comandă, va opera oficial ca filială GlobalLogic - companie a grupului Hitachi – şi devine astfel GlobalLogic România. Igor Byeda, Group Vice President şi Head of GlobalLogic Europe: Acest lucru accelerează strategia noastră de extindere la nivel european

Fortech, specializată în dezvoltare sofware la...

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.02.2024, 14:24 88

Fortech, una dintre cele mai mari companii de inginerie digitală din România, anunţă finalizarea procesului de integrare cu GlobalLogic - o companie a grupului Hitachi şi lider în inginerie digitală, devenind astfel oficial GlobalLogic România, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Ca urmare a procesului de integrare, Fortech va opera în România ca o filială GlobalLogic, iar integrarea brandului se va finaliza în perioada imediat următoare.

„În ultimii 20 de ani (...) am reuşit să construim o relaţie de încredere ca partener de tehnologie pentru clienţii şi colaboratorii noştri. Suntem încrezători că această expansiune şi atenţia pe care o acordăm clienţilor noştri vor reprezenta o bază solidă pe care companiile cu care colaborăm îşi vor putea dezvolta viitorul digital. Având în spate expertiza vastă pe piaţa globală a GlobalLogic, ne luăm angajamentul de a le asigura accesul la o gamă cuprinzătoare de servicii, facilitând o tranziţie promptă către businessurile digitale de mâine. Aşteptăm cu nerăbdare următoarea etapă şi privim cu entuziasm către noi oportunităţi pentru clienţii, colegii şi partenerii noştri”, a spus Călin Văduva, fostul CEO Fortech, actual Senior Vice President şi GDU Head pentru noua echipă a Group Delivery Unit GlobalLogic din România.

Achiziţia Fortech consolidează prezenţa semnificativă a GlobalLogic în Europa, poziţionând compania ca lider de top în domeniul tehnologiei din România, cu o echipă formată din peste 1.200 de oameni (peste 70% dintre ei ocupând roluri de Mid, Senior şi Expert) şi centre operaţionale în cinci oraşe din România: Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Iaşi şi Bucureşti.

„Anunţul de astăzi marchează integrarea cu succes a Fortech, o companie GlobalLogic, în echipa GlobalLogic România. Cu siguranţă, acest lucru accelerează strategia noastră de extindere la nivel european, în timp ce continuăm să asigurăm servicii cu valoare adăugată clienţilor noştri din întreaga lume. Suntem încântaţi de această etapă importantă din călătoria noastră împreună şi aşteptăm cu nerăbdare să explorăm noi oportunităţi”, a spus Igor Byeda, Group Vice President şi Head of GlobalLogic Europe.

De la finalizarea tranzacţiei de anul trecut şi până în prezent, inginerii din fosta echipă Fortech continuă să aducă plusvaloare serviciilor software end-to-end oferite de GlobalLogic clienţilor săi din întreaga lume. În plus, expertiza echipei din România completează soluţiile GlobalLogic dedicate sectorului auto, medical, industrial, financiar, media şi entertainment.

În 21 noiembrie 2022, GlobalLogic Inc. a anunţat semnarea acordului definitiv de achiziţie a companiei Fortech. În 7 februarie 2023, GlobalLogic a anunţat finalizarea procesului de achiziţie a companiei Fortech, potrivit sursei citate anterior. În ianuarie 2024, fuziunea legală şi schimbarea denumirii societăţii au fost finalizate. Începând cu 1 februarie 2024, Fortech, o companie GlobalLogic, va trece integral la brandul GlobalLogic.

După o perioadă de aliniere strategică şi fuzionare a departamentelor şi a structurilor de raportare, noua organizaţie din România va funcţiona în continuare ca Group Delivery Unit, condus de Călin Văduva, fostul CEO Fortech, care va ocupa funcţia de Group Delivery Unit (GDU) Head în GlobalLogic, au mai transmis reprezentanţii companiei.

„Această formaţiune va reprezenta cel de-al 4-lea Group Delivery Unit din regiunea EMEA şi se preconizează că va extinde dezvoltarea companiei prin crearea contextului potrivit pentru ca România să devină un vector important de creştere pentru GlobalLogic în regiunea EMEA.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO