Business Hi-Tech

Francezii de la Capgemini merg cu birourile în complexul Green Court

Francezii de la Capgemini merg cu birourile în complexul...

Autor: Cristina Bellu

13.07.2016, 13:22 295

"România este a doua cea mai importantă ţară din Estul Europei pentru Grupul Capgemini, din perspectiva cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi. Am decis ca Bucureşti să fie locaţia echipelor de consultanţă, aplicaţii şi platforme SaaS. Obiectivul nostru pentru acest an este de a ne extinde activitatea şi echipa cu 40%", a spus Philippe Beucher, managing director Capgemini Services România.

Capgemini este a doua companie care închiriază birouri în clădirea C a complexului Green Court Bucharest, potrivit reprezentanţilor Skanska. Construcţia corpului a fost finalizată la 1 iunie, iar suprafaţa totală disponibilă pentru închiriere este de aproximativ 16.300 mp.

"Versatilitatea spaţiului dă posibilitatea exprimării identităţii companiei, dar şi a personalităţii angajaţilor, transformând spaţiul de birou într-un mediu de lucru potrivit unei culturi organizaţionale orientate către performanţă şi interactivitate", a declarat la rândul său Aurelia Luca, country director Skanska România.

Zece proiecte de birouri de peste 15.000 de metri pătraţi se află în plin proces de construire anul acesta în Capitală, însumând aproximativ 372.000 de metri pătraţi.

Apetitul investitorilor pentru spaţii cu destinaţie office este un semnal care arată încă o dată că Bucureştiul poate dezvolta noi poli de business şi că numărul corporatiştilor este în continuă creştere.

"Companiile a căror activitate constă în furnizarea de servicii au fost printre cele mai active de pe piaţa de birouri din ultimii ani. Această tendinţă se va menţine şi în acest an, având în vedere că din ce în ce mai multe companii internaţionale sunt interesate să-şi stabilească sau să-şi extindă operaţiunile în România profitând de o forţă de muncă extrem de competentă", a declarat Viorel Opaiţ, business development director JLL, persoana care a asistat Capgemini în această tranzacţie.

Grupul Skanska a început în 2013 construirea primei clădiri a complexului Green Court, pe un teren de 15.000 de metri pătraţi, cumpărat de la o firmă controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Clădirile A şi B ale complexului Green Court au fost dezvoltate de Skanska şi vândute ulterior fondului de investiţii Globalworth, controlat de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO