Business Hi-Tech

Furnizorul de soft Zitec vede o dublare a cifrei de afaceri

16.08.2009, 18:58 63

Zitec, furnizor local de solutii software, estimeaza o dublare a cifrei de afaceri la doua milioane de dolari in acest an, in principal ca urmare a extinderii bazei de clienti.

Zitec, firma fondata in 2003 de trei antreprenori locali, are clienti in tari ca SUA, Canada, Marea Britanie, Cipru, Germania, Italia sau Danemarca si lucreaza in Romania cu companii precum casa de avocatura NNKDP sau hotelul Marriott.

"Incasarile din primul semestru, precum si contractele in derulare indica pastrarea tendintei de dublare a afacerilor si pentru anul curent", a declarat pentru ZF Alexandru Lapusan, director general si co-fondator al companiei.

Compania a semnat recent un contract cu Mercedes Benz Romania, prin care a livrat o aplicatie de gestiune a relatiilor cu clientii. De anul viitor aplicatia va putea fi folosita si in reteaua de centre autorizate din Romania, care acopera distributia unor branduri precum Smart, Dodge si Jeep.

Lapusan a mentionat ca firma resimte efectele crizei, insa indirect. Efectele negative sunt in special legate de cresterea duratei de incasare a facturilor atat de la clientii straini, cat si de la cei romani. Exista si efecte pozitive, de exemplu identificarea de profesionisti web si angajarea acestora, in conditiile in care unele firme si departamente unde ei activau se inchid, a spus el.

"In cazul nostru, s-a remarcat o restrangere a numarului de clienti, insa am pastrat toti clientii importanti, lucru ce de altfel ne permite sa fim mai eficienti atat in cadrul derularii proiectelor, cat si pe plan financiar. In plus, am lasat si vom lansa proiecte proprii pe piata romaneasca, in special pe nise unde inca nu exista jucatori consacrati", a mai spus directorul general. Compania are in prezent 35 de angajati, subcontracteaza anumite activitati si continua sa angajeze oameni.

Zitec se asteapta insa la o scadere a profitului in acest an comparativ cu cel raportat in 2008, de 200.000 de dolari.

"Profitul pentru 2009 este posibil sa fie redus considerabil, avand in vedere investitiile noastre in proiecte proprii sau in alte entitati", a spus Lapusan. Zitec a fost fondata in 2003 cu un capital de 2.000 de dolari. In momentul de fata, actionarii majoritari ai Zitec sunt cei trei fondatori, respectiv Alexandru Lapusan, Alexandru Novac si Simona Lapusan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO