Business Hi-Tech

Fuziunea unor firme germane de cablu, interzisa de autoritati

25.08.2004, 00:00 13



Autoritatile germane din domeniul concurentei au anuntat ca nu aproba cumpararea de catre un operator de cablu TV a trei firme concurente, mai mici, pentru ca fuziunea, estimata la 2,7 miliarde euro, ar intari pozitia pe piata a unei companii deja dominante, fara a aduce alte beneficii.



Conform unui document al autoritatilor de concurenta, daca firma Kabel Deutschland (KDG) ar cumpara trei dintre operatorii de cablu rivali, ar obtine o prea mare influenta asupra televiziunilor.



"KDG are deja o pozitie dominanta pe piata operatorilor de cablu", se spune in document, care a fost trimis firmei KDG, celor trei companii vizate pentru achizitie si altor 21 de societati care ar putea fi influentate de decizie.



Autoritatile au mentionat in document ca achizitia ar aduce avantaje care nu sant suficient de bine cunoscute de competitori, furnizori si clienti.



Televiziunile publice si comerciale din Germania se opun intentiei KDG, din motive de ingrijorare pentru cota lor din piata TV digitala, aflata la inceput, iar sute de operatori mici de cablu se tem de un competitor prea puternic.



Un purtator de cuvant al KDG a confirmat luni ca firma a primit documentul oficial si este gata sa faca unele concesii.



"Kabel Deutschland este gata sa se adapteze la cerintele autoritatilor de concurenta, atata timp cat ele sunt viabile din punct de vedere economic", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO