Business Hi-Tech

Germanii de la Medialine furnizează o soluţie ERP pentru cel mai mare producător de fibre metalice din Europa de Est

Germanii de la Medialine furnizează o soluţie ERP...

Autor: Ioana Nita

19.08.2015, 00:00 478

Medialine România, subsidiara locală a integratorului german de soluţii IT cu acelaşi nume, a adăugat în prima parte a anului opt noi clienţi în portofoliu din diferite industrii, cel mai mare fiind grupul Romfracht – unul dintre cei mai mari producători de fibre metalice din Europa de Est. Proiectul constă în implementarea unei soluţii software de business de tip ERP (Enterprise Resource Planning), valoarea acestuia depăşind 50.000 de euro.

„Proiectul Romfracht presupune implementarea soluţiei ERP mesonic WinLine, software ce urmează să gestioneze activitatea de producţie şi contabilitatea grupului de firme Romfracht. Unul dintre criteriile de selecţie au fost funcţionalităţile modului de producţie, întrucât Romfracht este unul dintre cei mai mari producători de fibre metalice din estul Europei şi unicul producător de polipropilenă monofilament din estul Europei. Compania are o cifră de afaceri de 23 milioane euro şi 95 de angajati”, a spus Arthur Iridon, director tehnic în cadrul Medialine România, adăugând că în prezent sunt în faza de implementare a proiectului. Medialine oferă companiilor soluţii de infrastructură IT (servere, sisteme de reţelistică, soluţii de stocare, securitate şi virtualizare), servicii de mentenanţă şi cloud şi soluţii software de business (ERP, CRM, Document Management). La nivel de grup, acestea din urmă  generează peste 35% din veniturile Medialine. Anul trecut afacerile grupului german s-au situat la circa 30 de milioane de euro. În prezent, Medialine are peste 20 de clienţi în România.

“Medialine România implementează soluţii de business şi pentru clienţii din comunitatea Europeană, cu precădere în Germania şi Austria. Implementările de software de business pentru clienţii din Germania sunt realizate exclusiv de Medialine România, echipa germană fiind cea care gestionează business-ul de infrastructura IT(hardware)”, a spus Ana Maria Assfoura, director de marketing şi vânzări în cadrul Medialine România. Ea a adăugat că până în prezent compania a implementat peste 150 de proiecte în zona de soluţii software de business - ERP, CRM şi Document Management.

Până la finalul anului reprezentanţii Medialine România estimează că vor mai adăuga încă cinci noi clienţi în portofoliu. În prezent, compania are 30 de angajaţi în România, urmând ca echipa să mai crescă cu cel puţin trei persoane anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO