Business Hi-Tech

Giganţii Deutsche Telekom şi Orange îşi vor uni reţelele în România, pentru a tăia costurile - presa germană

Giganţii Deutsche Telekom şi Orange îşi vor uni reţelele în România, pentru a tăia costurile - presa germană

Autor: Adrian Seceleanu

28.03.2011, 09:30 138

Giganţii telecom europeni Deutsche Telekom(Germania) şi France Telecom (Franţa) au în plansă-şi unească reţelele de comunicaţii din Româniaşi Austria, scrie cotidianul german Handelsblatt, care susţine că decizia este motivată deeforturile celor doi operatori de a-şi reduce costurile şi de a-şimenţine profitabilitatea.

Cele două companii au făcut o mutare similară şi în Polonia în timpce în Marea Britanie filialele nemţilor şifrancezilor au fuzionat.

"Căutăm parteneri pentru a coopera pe multiple pieţe. Analizămfiecare piaţă, inclusiv Austria şi România", a declarat un purtătorde cuvânt al Deutsche Telekom pentru cotidianulgerman, adăugând că discuţiile nu se poartă exclusiv cuFrance Telecom.

Orange, Romtelecom şi Cosmoteşi-ar putea dezvolta în comun reţelelemobile

În România, France Telecom deţine cel mai mareoperator de comunicaţii mobile, Orange, care are afaceri anuale de un miliard de euroşi aproximativ 10 milioane de clienţi. DeutscheTelekom este prezent în România indirect, prin companiileRomtelecom (numărul unu pe telefonie fixă) şi Cosmote (numărul trei pe telefonie mobilă). Compania are afaceri anuale de aproape ojumătate de miliard de euro şi aproximativ 7 milioane declienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO