Business Hi-Tech

Gigantul american Google a lansat un program de 10 mil. dolari dedicat securităţii cibernetice în care este inclusă şi România

Gigantul american Google a lansat un program de 10 mil....
Foto: Profimedia

Autor: Ioana Nita

01.12.2023, 00:00 105

Gigantul american Google a anunţat lansarea unui program în valoare de 10 milioane de dolari, destinat studenţilor europeni din opt ţări, inclusiv România, care va ajuta la formarea de competenţe şi experţi în domeniul securităţii cibernetice.

Programul, numit European Cybersecurity Seminars, este dezvoltat în parteneriat cu European Cyber Conflict Research Incubator şi este primul de acest fel din Europa. Acesta îşi propune să încurajeze studenţii europeni să înceapă o carieră în acest domeniu. European Cybersecurity Seminars va oferi granturi universităţilor din Europa pentru a ajuta la diminuarea deficitului de experţi din domeniul securităţii cibernetice, despre care UE estimează că este de până la 500.000 de profesionişti.

Universităţile care se înscriu în acest proiect vor putea accesa un program de formare ce va include cursuri în domeniul securităţii cibernetice, destinate studenţilor din toate mediile academice şi fără experienţă anterioară. Cele opt ţări europene în care Google.org va sprijini şi finanţa programe universitare sunt România, Polonia, Ucraina, Franţa, Germania, Grecia, Cehia şi Spania, unde Google a inaugurat recent un nou centru de securitate cibernetică în Málaga.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO