Business Hi-Tech

Gigantul francez de tehnologie Atos numeşte un nou CEO şi anunţă că cifra de afaceri va fi sub estimările iniţiale.Sub Atos Group funcţionează pe plan local atât Atos România, cât şi Eviden România - cu afaceri de peste 142 mil. euro în 2022 şi care are în prezent 18 poziţii deschise pentru recrutare

Gigantul francez de tehnologie Atos numeşte un nou CEO...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.01.2024, 15:58 244

Compania franceză de tehnologie Atos l-a numit pe Paul Saleh în funcţia de director executiv şi a anunţat că cifra de afaceri va fi uşor sub ţinta estimată iniţial pentru a doua jumătate a anului în curs, ceea ce a dus la scăderea preţului acţiunilor sale (cu un minus de aproximativ 40% de la începutul anului 2024), scrie Reuters.

Potrivit sursei citate, Atos - unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa - a declarat că Paul Saleh – în prezent director financiar al companiei -, va deveni al patrulea CEO al companiei în mai puţin de doi ani, deoarece gigantul francez s-a confruntat cu o serie de provocări în ceea ce priveşte profitul. De asemenea, ziarul Les Echos a scris că planul de restructurare al companiei întâmpină dificultăţi.

Astfel, Paul Saleh preia conducerea companiei de la Yves Bernaert, care părăseşte grupul Atos „după o perioadă intensă de transformare", conform declaraţiei Atos citată de Reuters, iar Jacques-Francois de Prest (care a deţinut funcţia de director financiar în cadrul Mobivia – companie specializată în piese auto – şi apoi în cadrul grupului de telecomunicaţii Vodafone) îl înlocuieşte în funcţia de director financiar pe Paul Saleh.

Sub Atos Group funcţionează pe plan local atât Atos România, cât şi Eviden România.

Compania Eviden România a raportat la finalul anului 2022 (ultimul an pentru care există date publice pe site-ul Ministerului de Finanţe) afaceri de peste 142 milioane de euro (701,8 mil. lei), în creştere cu peste 28% faţă de anul precedent.

Eviden România activează pe pieţele de transformare digitală, big data şi securitate cibernetică şi funcţionează separat de grupul Atos începând cu luna iulie 2023 şi figura la sfârşitul anului 2022 cu peste 3.100 angajaţi.

În prezent, Eviden România caută să recruteze 18 specialişti care să ocupe diverse poziţii precum performance management engineer, cloud security architect, HPC technical engineer, Oracle database administrator, DevOps engineer sau MS dynamics 365, arată informaţiile de pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO