Business Hi-Tech

Google a plătit taxe de 55 mil. dolari la afaceri de 5,5 mld. $ în Marea Britanie

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

30.09.2013, 20:11 425

Gigantul IT american Google, care a fost deja acuzat de două ori de parlamentarii britanici pentru practicile fiscale, a plătit anul trecut taxe de doar 55 milioane dolari în Marea Britanie la venituri de 5,5 miliarde dolari, scrie agenţia Thomson Reuters. Pentru veniturile de 8,1 miliarde dolari realizate în afara SUA, rata de impozitare plătită de Google a fost de doar 2,6%, deoarece compania a transferat aproape toate profiturile în subsidiara din insulele Bermude, unde nu se percepe impozit pe profit.

Reprezentanţii celui mai popular motor de căutare pe internet au declarat că respectă legislaţia fiscală din fiecare ţară în care îşi desfăşoară activitatea şi că nu plăteşte taxe mari în Marea Britanie pentru că profiturile sale nu sunt generate de angajaţii britanici. Google din Marea Britanie şi alte subsidiare din Europa plătesc taxe mai mici fiindcă acestea au statutul de furnizori de servicii de marketing către Google Irlanda, subsidiara din Dublin care apare pe facturile clienţilor din afara SUA.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO