ZF 24

Dupa nopti nedormite, Google gaseste solutia pentru marirea vitezei si preciziei motorului de cautare: Caffeine

Dupa nopti nedormite Google gaseste solutia pentru marirea vitezei si preciziei motorului de cautare: Caffeine
12.08.2009, 15:13 21

O tehnologie noua ar putea obliga companiile sa reanalizeze felul in care pot facilita aparitia produselor si site-urilor lor printre primele rezultate ale cautarilor online, scrie presa internationala.

Google dezvolta o noua tehnologie de cautare online, cu numele de cod “Caffeine” (Cofeina), care ar putea schimba pozitia pe care o ocupa compania ta in rezultatele cautarilor. Pentru acele companii care supravietuiesc in functie de traficul generat de Google, noua tehnologie reprezinta un motiv de ingrijorare.

Google a sugerat, pe blogul companiei, faptul ca tehnologia Caffeine ar putea schimba rezultatele cautarilor, fapt care ar putea obliga firmele sa-si schimbe optimizarea motorului de cautare (SEO) pentru a-si proteja clasificarea in topul rezultatelor Google.

Nu este sigur in acest moment daca noua tehnologie va fi sau nu amiabila cu privire la practicantii SEO, care se chinuie sa ajunga pe prima pagina a rezultatelor Google, bazandu-se pe cuvinte cheie care reprezinta un interes pentru clientul lor.

 

“Acesta reprezinta primul pas care ne va permite sa depasim limitele dimensiunilor, ale vitezei de afisare si ale acuratetii. Noua infrastructura se afla sub actualul motor de cautare Google, fapt care inseamna ca majoritatea utilizatorilor nu vor observa o diferenta in rezultatele cautarii. Insa dezvoltatorii web ar putea observa cateva diferente, astfel vom deschide un web developer preview pentru a primi feedback de la ei”, au scris pe blog doi ingineri Google.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO