Business Hi-Tech

Google copiaza functii ale Facebook si Twitter si le adauga la Gmail

Google copiaza functii ale Facebook si Twitter si le adauga la Gmail
09.02.2010, 23:03 24

Google, compania care detine cel mai popular motor de cautaredin lume, va adauga serviciului sau de e-mail noi functiiasemanatoare celor folosite de retelele de socializare Facebook siTwitter, scrie presa internationala.

Astfel, utilzatorii Gmail vor avea la dispozitie o nouafunctie, care le va permite sa scrie scurte mesaje despre ceea cefac - mesaje care vor putea fi vizualizate instantaneu de un cercde prieteni selectat de utilizator. Aceasta este practic tehnologiacare sta si in spatele retelelor sociale Facebook si Twitter, careau sute de milioane de utilizatori in toata lumea.

Gmail, care are si serviciu de chat, le permite in prezentutilizatorilor sa puna un scurt mesaj in dreptul numelor lor, lafel ca pe Twitter sau Facebook. Potrivit Financial Times, noulserviciu va consta in crearea unei sectiuni speciale cu toatemesajele utilizatorilor.

Astfel va lua nastere un flux de notificatii venite de laoamenii cu care utillizatorii intra in contact, asemanator celorale retelelor de socializare. Google nu a detaliat in ce va constanoutatea adusa Gmail. Reporterii au fost invitati ieri la sediulgigantului american pentru a le fi prezentate "inovatii aduse unoradintre cele mai populare produse ale companiei", scrie Wired.

"Ar putea aratat ca o schimbare minora, dar este o lovituraputernica pentru Facebook", a declarat Jeremiah Owyang, partener lacompania de consultanta Altimeter Group.

Pe de alta parte, Google a lansat un serviciu telefonic deasistenta pentru clientii care au probleme cu primul telefon alcompaniei, Nexus One. Luna trecuta, la putin timp dupa lansareasmartphone-ului, clientii au inceput sa se planga deoarece Googleoferea suport numai prin e-mail, iar raspunsurile veneau si in 48de ore.

  • In urma noului serviciu de la Google, cei peste 150 de milioanede utilizatori ai Gmail de la nivel mondial vor avea acces la unflux de notificatii venite de la oamenii cu care utillizatoriiintra in contact, asemanator celor ale retelelor desocializare.
  • Facebook va primi o lovitura puternica de la Google, sustinanalistii. Potrivit presei internationale, reteaua de socializarepregateste actualizarea sistemului sau de mesagerie instant pentrua concura direct cu Gmail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO