Business Hi-Tech

Google dezvăluie trasee turistice şi mănăstiri din Himalaya, prin serviciul Street View

Google dezvăluie trasee turistice şi mănăstiri din...

Autor: Bogdan Enache

23.10.2014, 19:38 292

Regatul Bhutan, care şi-a construit renumele mai ales pe baza "fericirii naţionale brute", promisă ca o metodă de dezvoltare alternativă, a fost, pentru mult timp, una dintre cele mai izolate ţări din lume.

Micul stat situat la nord de Bangladesh a respins mult timp tehnologiile moderne de comunicaţii, ridicând interdicţia privind adoptarea televiziunii abia în 1999 şi se protejează împotriva influenţelor exterioare limitând turismul.

Într-un gest rar de deschidere, guvernul acestui stat a permis totuşi gigantului online Google fotografierea peisajelor extraordinare ale ţării, de la bordul vehiculelor serviciului Street View şi publicarea imaginilor pe internet.

"Cea mai mare parte a guvernelor apreciază Street View, pentru că le permite să promoveze turismul", a declarat pentru AFP Divon Lan, unul dintre responsabilii de proiect.

"În Bhutan, contextul a fost foarte diferit. Mai clar, întrebarea era «cum să facem cunoscut Bhutanul fără să atragem mulţimi de turişti care vin să bulverseze şi să ne murdărească cultura?»", a mai spus Divon Lan.

În martie 2013, o maşina a Google a început o călătorie de 3.000 de kilometri. Autoturismul, dotat cu un braţ montat pe capotă, purtând un sistem cu 15 camere foto, a realizat fotografii care permit o panoramă de 360 de grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO