Business Hi-Tech

Google vrea să instaleze Android în toate automobilele Audi şi Honda

Google vrea să instaleze Android în toate automobilele...

Autor: Ioana Nita

06.01.2014, 20:58 753

Gigantul american Google a încheiat un parteneriat cu producătorii auto Audi, Honda şi General Motors, formând alianţa Open Automotive Alliance (OAA), pentru ca sistemul de operare Android să fie utilizat în toate maşinile celor trei companii, scrie The Telegraph.

„Lucrăm împreună cu partenerii noştri din OAA la noi modalităţi de integrare cu dispozitivele Android şi de adaptare a sistemului de operare pentru maşini pentru a face conducerea unui automobil mai sigură, simplă şi plăcută”, a postat pe blogul său Patrick Brady, directorul diviziei Android de la Google.

Compania americană speră ca Android să devină prin această alianţă sistemul de operare standard din industria auto, ceea ce va permite utilizarea celor 700.000 de aplicaţii existente în Google Play direct din maşină. Prin intermediul unui mini-computer de bord bazat pe Android, şoferii îşi vor putea accesa conturile de mail, aplicaţiile şi muzica stocată pe smartphone direct de pe consola de bord a automobilului. Se preconizează de asemenea încorporarea tehnologiei de recunoaştere a vocii pentru a permite controlul „hands-free”.

Membrii OAA se angajează să nu producă dispozitive care sunt incompatibile cu Android. OAA are în prezent 80 de membri, iar Android este cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete. Apple a anunţat la rândul ei parteneriate cu o serie de companii auto, printre care BMW şi Mercedes Benz pentru ca acestea să producă console de bord inteligente compatibile cu sistemul de operare iOS.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO