Business Hi-Tech

Grecii de la SoftOne vor investi 500.000 euro într-un sediu în Cipru, coordonat din România

Grecii de la SoftOne vor investi 500.000 euro într-un...

Autor: Ioana Nita

27.04.2017, 00:00 232

Compania elenă de software SoftOne Technologies, cu afaceri de 7 milioane de euro anual şi prezentă pe plan local de aproape patru ani, va investi pe parcursul acestui an 500.000 de euro într-un nou sediu din afara Greciei care va fi coordonat de biroul din România.

”Inaugurarea noului sediul SoftOne din Cipru reprezintă un pas important în procesul extindere a companiei în Europa, prin accesarea unei pieţe în care soluţiile Cloud şi Mobile vor face diferenţa prin mobilitate şi tehnologii de ultimă generaţie. SoftOne România devine, din acest moment, hubul operaţional şi administrativ al sucursalei din Cipru, unde urmărim dezvoltarea unei comunităţi solide de parteneri prin care să putem aduce plusvaloare afacerilor din zonele în care activăm”,  a declarat Haris Zachariades, CEO-ul SoftOne România.  El a adăugat că până la sfârşitul anului 2017 se vor investi în total 500.000 euro în noul sediu.

“Este vorba despre o subsidiară, pentru care avem în plan angajarea a 12 persoane în primul an de activitate. Modelului de business practicat de Softone –presupune vânzarea soluţiilor prin parteneri şi «reselleri», numărul de angajaţi este mai puţin relevant decât în cazul unui business de IT clasic.” Compania elenă, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software de business precum ERP, CRM şi aplicaţii web şi mobile, a înfiinţat sediul din România în 2013 cu scopul de a deveni un hub pentru regiunea Europa de Sud-Est. 

SoftOne Technologies este prezentă şi pe pieţele din Cipru, Bulgaria, Albania, Rusia, Moldova şi Serbia prin intermediul partenerilor. Lansarea sediului din Cipru este parte a strategiei de extindere a SoftOne care are în plan intre direct pe aceste pieţe, în special , Serbia şi Albania, prin deschiderea de noi sucursale. În prezent, soluţiile SoftOne sunt promovate şi distribuite prin intermediul unei reţele extinse de peste 300 de parteneri şi 500 dezvoltatori asociaţi, preponderent în Europa de Sud-Est. În România, compania are peste 200 de clienţi care utilizează soluţiile companiei, prin intermediul celor 40 de parteneri la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO