Business Hi-Tech

Guvernul da startul trecerii la televiziunea digitala

18.06.2009, 17:44 20

Guvernul a autorizat Ministerul Comunicatiilor sa inceapa procedurile de acordare, pana la finele anului 2009, a licentelor care vor permite transmisia terestra in format digital a programelor TV pentru 80% din teritoriul Romaniei.

"Tehnic vorbind, Romania are resursele ca transmisia terestra in format digital a programelor TV sa fie posibila pentru 60% din teritoriul tarii, dar obiectivul meu este atingerea unui procentaj de 80% pana la finele anului 2009", a declarat ministrul comunicatiilor Gabriel Sandu. El a adaugat ca executivul a mandatat Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) sa inceapa procesul de tranzitie de la serviciile de televiziune analogica la cele digitale si sa implementeze serviciile radio de banda larga la nivel national.
Potrivit documentului de strategie, niciun emitator analogic de televiziune nu va mai emite pe teritoriul Romaniei dupa 1 ianuarie 2012, data la care se va incheia si tranzitia de la serviciile de televiziune analogice la cele in format digital de tip DVB-T. Programele TV transmise prin standardul Digital Video Broadcasting-Terrestrial (DVB-T) pot fi receptionate si de pe echipamente precum telefoanele mobile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO