Business Hi-Tech

Guvernul va cumpăra licenţe Microsoft de 33 mil. €

Guvernul va cumpăra licenţe Microsoft de 33 mil. €

Foto: AFP

Autor: Adrian Seceleanu

21.12.2012, 00:05 817

Guvernul României negociază cu filiala locală a producătorului american de software Microsoft un contract privind utilizarea produselor companiei în instituţiile publice şi sistemul educaţional, care ar putea avea o valoare de peste 33 de milioane de euro, conform datelor prezentate de biroul de presă al executivului.

"În urma negocierilor purtate, oferta de buy out a fost redusă de la 45.091.172 euro la 33.254.192,58 euro. Lansarea în anul 2013 a unei eventuale noi achiziţii pentru asigurarea necesarului de licenţe pentru instituţiile publice centrale, locale şi pentru sistemul educaţional nu se va face decât după elaborarea unei strategii de utilizare a produselor software", potrivit sursei citate. Reprezentanţii Microsoft România au confirmat pentru ZF că negociază cu Guvernul un contract, fără a oferi alte detalii. "Confirmăm că negociem cu Guvernul României termenii şi condiţiile legate de continuarea utilizării tehnologiilor Microsoft în sistemul educaţional preuniversitar şi în operaţiunile instituţiilor publice, pentru a susţine infrastructura de bază a Guvernului României şi servicii critice de guvernare", a spus Todi Pruteanu, business strategy manager al Microsoft România.

Guvernul a discutat în şedinţa din data de 18 decembrie un memorandum privind stadiul negocierilor purtate cu Microsoft România în vederea implementării măsurilor aprobate în şedinţa de Guvern din data de 24 octombrie 2012 prin memorandumul cu tema "Măsuri necesare pentru utilizarea licenţelor Microsoft în instituţiile publice şi sistemul educaţional", potrivit datelor comunicate de Biroul de presă al Executivului.

Contractul va fi semnat cu un distribuitor de produse Microsoft, D-con.net, iar Guvernul va semna şi un parteneriat strategic cu gigantul software american, potrivit sursei citate.

"Totodată, se intenţionează iniţierea unui proiect de parteneriat strategic între Guvernul României şi Microsoft, pentru care se va constitui un grup de lucru mixt format din membrii Comisiei interministeriale şi reprezentanţi autorizaţi ai Microsoft."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO