Business Hi-Tech

Indienii de la HCLTech se extind în România cu un nou centru la Iaşi

Indienii de la HCLTech se extind în România cu un nou...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.12.2023, 00:05 1003

Compania de origine indiană HCLTech, ce oferă consultanţă şi servicii IT&C, care are o echipă de 1.000 de angajaţi la nivel naţional şi afaceri de peste 35,8 mil. euro în 2022, a transmis printr-un comunicat că deschide un nou centru global de livrări servicii (GDC) în România, la Iaşi. Reprezentanţii companiei au anunţat încă de la începutul anului în curs planuri de extindere la nivel naţional, mai exact în Bucureşti şi Iaşi. Centrul din Iaşi va oferi cele mai noi soluţii în domeniile digital, programare, cloud şi inteligenţă artificială (AI). „Marcăm o etapă importantă pentru HCLTech în România, pe măsură ce continuăm să ne dezvoltăm şi să ne deservim clienţii la nivel internaţional cu noi capabilităţi în cele mai noi tehnologii. Ne păstrăm angajamentul faţă de oamenii noştri şi faţă de comunităţile locale, continuând să investim în ta­len­tele locale care doresc să urmeze o carieră în tehnologie“, a spus Iulian Păduraru, country head România, HCLTech. HCLTech a împlinit cinci ani de activitate în România şi numără aproximativ 1.000 de angajaţi în Bucureşti, Iaşi şi Braşov. HCLTech este certificată de către Top Employers Institute drept angajator de top în 25 de ţări, inclusiv în România, au transmis reprezentanţii companiei.

Compania HCLTech a depăşit pragul de 35,8 milioane de euro (177,9 milioane de lei) cifră de afaceri în 2022, înregistrând o creştere de 98% faţă de anul anterior, arată informaţiile publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

La nivel de grup, HCLTech înregistrează peste 221.000 de angajaţi în 60 de ţări, ce oferă servicii din zona digitală, de software, inginerie şi cloud, având un portofoliu bogat de servicii şi produse IT. Compania deserveşte clienţi din toate industriile, oferind soluţii pentru sectorul financiar, industrial, medical şi ştiinţific, alimentar, IT şi telecom, retail şi FMCG, media şi servicii publice, au mai spus reprezentanţii companiei. HCLTech a înregistrat în perioada septembrie 2020 Ð septembrie 2023 venituri cumulate în valoare de 12,9 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO