Business Hi-Tech

Investitorii se întreabă câţi utilizatori are Twitter de fapt

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

20.10.2013, 20:15 497

Persoanele care se înregistrează pe Twitter şi apoi renunţă la conturile create reprezintă o ameninţare pentru listarea reţelei de socializare la bursa de la New York, care va avea loc cel mai probabil la mijlocul lunii noiembrie, scrie agenţia Thomson Reuters.

Aproximativ 36% din 1.067 de persoane care şi-au creat un profil pe Twitter au afirmat că nu utilizează contul, iar 7% dintre aceştia au renunţat chiar la contul de pe reţeaua de socializare, conform unui sondaj realizat de Reuters şi Ipsos în perioada 11-18 octombrie. 

În schimb, doar 7% din 2.449 de membri ai Facebook au precizat că nu intră pe reţeaua de socializare, iar 5% susţin că şi-au închis contul. Persoanele care au renunţat la contul de Twitter invocă o serie de motive, precum dificultatea de a înţelege cum funcţionează, dar şi faptul că majoritatea prietenilor lor nu au profil pe reţeaua de socializare.

La sfârşitul lunii septembrie, Twitter avea 232 de milioane de utilizatori activi - persoane care accesează serviciul cel puţin o dată pe lună - în creştere cu 6,1% faţă de numărul membrilor din luna iunie.

Twitter intenţionează să devină cel mai cunoscut mediu de comunicare din lume, potrivit directorului executiv al reţelei de socializare, Dick Costolo, însă compania a recunocut în documentele oficiale ale ofertei publice iniţiale că „noii utilizatori spun că produsul lor creează confuzie la început“.Veniturile Twitter au crescut în al treilea trimestru mai mult de două ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 168,6 milioane de dolari, în timp ce pierderea netă s-a triplat la 64,6 milioane de dolari.

Analiştii se aşteaptă ca Facebook, care nu a raportat încă rezultatele financiare pentru al treilea trimestru, să înregistreze venituri de 1,9 miliarde de dolari.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO