Business Hi-Tech

Ioannidis: Primul obiectiv, stoparea exodului abonatilor

Ioannidis: Primul obiectiv, stoparea exodului abonatilor

Panagis Vourloumis (dr.), CEO si presedinte al OTE, l-a prezentat pe noul CEO al Romtelecom, Yorgos Ioannidis

08.02.2007, 20:06 471

Reducerea fluctuatiei numarului de abonati si identificarea metodelor de mentinere si crestere a veniturilor Romtelecom sunt prioritatile noului director general al companiei, Yorgos Ioannidis, care a preluat functia la inceputul acestei luni, pentru un mandat de trei ani. Ioannidis l-a inlocuit pe James Hubley, care si-a incetat mandatul prin acordul ambelor parti.
Panagis Vourloumis, CEO si presedinte al OTE, a explicat schimbarea lui James Hubley, al carui mandat se incheia in 2008, prin necesitatea grupului elen de telecomunicatii de a exploata mai bine oportunitatile conferite de convergenta dintre serviciile de telefonie fixa si mobila.
"Istoric, acesta este un moment foarte bun pentru companie de a se integra mai bine in grupul OTE, dar si de a furniza servicii convergente de telefonie mobila si fixa in Romania. Dupa patru ani de cand James Hubley a preluat compania era momentul sa facem switch-ul. Schimbarea face parte din viata", a explicat Vourloumis.
Presedintele OTE a declarat ca se asteapta ca urmatorii doi ani sa fie "dramatici" pentru Romtelecom, dar s-a aratat in acelasi timp increzator ca Romtelecom si Cosmote sunt foarte bine pozitionate pe piata locala pentru a exploata oportunitatile pe care le poate avea un grup care furnizeaza servicii complete de comunicatii.
Ioannidis a declarat ca parteneriatul cu operatorul Cosmote Romania vizeaza lansarea in cursul acestui an a unor pachete de servicii integrate fix-mobil, in functie de necesitatile clientilor si cadrul de reglementare.
"Vom lansa mai multe pachete combinate de servicii, care vor include telefonia fixa si mobila si serviciile de acces la Internet, tinta noastra fiind sa tragem cat mai multe conturi mari - clienti de business", a spus Ioannidis. El a adaugat ca ofertele care vor fi lansate vor include pachete de doua, trei sau mai multe servicii, dar nu a furnizat detalii. "Va trebui sa studiem problema preturilor, a cerintelor pietei si a normelor de reglementare", a declarat el.
Ioannidis a mai spus ca Romtelecom va continua dezvoltarea si extinderea serviciilor bazate pe tehnologia ADSL, lansate in prima parte a anului 2005.
Reprezentantul Romtelecom a mentionat ca introducerea tehnologiei WiMAX constituie o alta prioritate pentru conducerea operatorului, care va permite furnizarea de servicii de acces la Internet de mare viteza in zonele unde introducerea ADSL nu este posibila.
In plus, Romtelecom va continua investitiile in modernizarea retelei si introducerea tehnologiei NGN (Next Generation Network), proces care va urmari cresterea flexibilitatii infrastructurii la cerintele pietei si progresul tehnologic, a afirmat directorul general al companiei.
"Toate aceste prioritati urmaresc ca Romtelecom sa devina o societate mai eficienta si mai profitabila", a afirmat Ioannidis, care a subliniat ca atingerea acestui obiectiv necesita eforturi sustinute atat din partea managementului executiv, cat si a angajatilor companiei. El a mai spus ca, in general, piata telecomunicatiilor, si in special cea romaneasca, reprezinta un mediu agresiv si incert in acelasi timp.
"Pentru a rezista pe aceasta piata, Romtelecom va trebui sa fie mai agresiva in domeniul vanzarilor si va incerca sa satisfaca nevoile reale ale clientilor cu produse inovative si servicii de calitate", a spus Ioannidis.
Yorgos Ioannidis si-a inceput cariera in 1975, in cadrul OTE, unde a activat ca inginer de telecomunicatii. In 1993, el a plecat de la OTE la Vodafone Grecia, iar in 1998 a intrat in managementul Cosmote, avansand pana la pozitia de director executiv tehnic al Cosmote. James Hubley, fostul director general al Romtelecom, a declarat ca nu are un plan concret, dupa ce si-a incheiat mandatul la Romtelecom.
"In primul rand vreau sa petrec mai mult timp cu nepotul meu. Nu am niciun plan in afara de faptul ca acasa, in SUA, ma asteapta o motocicleta noua pe care de-abia astept sa o incerc", a spus Hubley.
Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de telecomunicatii.
Potrivit rapoartelor financiare ale grupului elen OTE, principalul actionar al Romtelecom a anuntat un regres de 4,2% al veniturilor operationale in primele noua luni ale anului 2006, la 665 milioane de euro, comparativ cu valoarea aferenta perioadei ianuarie-septembrie 2005. In 2005, Romtelecom a consemnat venituri operationale de 927 mil. euro, in crestere cu 10,3% fata de 2004. La finele lunii septembrie 2006, operatorul administra 3,64 milioane de linii, comparativ cu 4,07 milioane de linii in urma cu 12 luni.

To-do list pentru Romtelecom
Stoparea exodului abonatilor si identificarea unor noi surse de venituri
Lansarea unor oferte comune alaturi de Cosmote pentru a exploata faptul ca OTE este prezenta pe piata locala si cu servicii de telefonie fixa si mobila
Focus pe clientii mari de business cu propuneri de servicii convergente de telefonie si date
Investitii in capacitatea retelei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO