Business Hi-Tech

Îşi pierde Apple statutul "glossy"?

Îşi pierde Apple statutul "glossy"?
15.07.2010, 17:42 27

Cea mai valoroasă companie din domeniul tehnologiei îşi vapublica săptămâna viitoare rezultatele financiare trimestriale, iarmajoritatea analiştilor se întreabă dacă mai poate păstra tradiţiade a depăşi aşteptările Wall Street-ului - aşa cum a făcut-o lafiecare trei luni în ultimii doi ani - în condiţiile în care oparte din "poleiala" companiei începe să se erodeze, afectată descandalul iPhone 4, scrie Reuters.

Acţiunile Apple arată semne de slăbiciune după o creşterespectaculoasă care a propulsat compania peste gigantul Microsoft,iar acum, înaintea publicarii rezultatelor Steve Jobs a recurs la omăsură neobişnuită, de a organiza o conferinţă de presă vinereaaceasta, pentru a "discuta despre iPhone". Analiştii spun căpublicitatea negativă nu afectează doar imaginea companie, ci şicotaţia acţiunilor. În ultimele două şedinţe, titlurile au oscilatîntre 242 şi 245 de dolari pe acţiune, însă e de aşteptat ca oeventuală scadere mai abruptă să ducă nivelul până la 220 dedolari/acţiune.

"Un pic de poleială începe să dispară", comentează David Jones,un analist la o companie de cercetare a pieţei. "Cred totuşi că nuvor avea probleme dacă scot în continuare produse excelente, însătrebuie să mai lucreze la modul în care gestionează problemeleapărute", spune analistul, care consideră compania prea"arogantă".

Apple a fost supusă unui asediu de critici în ultima perioadăpentru problemele de semnal pe care le are nou-lansatul iPhone4.Revista Consumer Reports, cea mai prestigioasă publicţie de testarea produselor din SUA, i-a dat un "NU" categoric la cumpărare, întimp ce alţi câţiva utilizatori au decis să acţioneze compania înjudecată. Răspunsul Apple în această chestiune a fost că telefonulnu prezintă o problemă reală, ci doar una de soft care arată greşitnumărul de liniuţe de semnal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO