Business Hi-Tech

IT Six: Avem nevoie de mai mulţi profesori de informatică, mai bine pregătiţi şi plătiţi

Sorin Găvănescu, fondatorul şi directorul executiv al IT Six Global Services

Sorin Găvănescu, fondatorul şi directorul executiv al IT Six Global Services

Autor: Ioana Nita

17.03.2015, 17:00 846

Sectorul „Informaţii şi comunicaţii“ a avut anul trecut o pondere de 6% la formarea PIB, dublă faţă de 2011.

Investiţiile în educaţie - care să aducă România în situaţia de a avea mai mulţi profesori cu pregătire informatică care să fie şi plătiţi mai bine, mai multe ore de informatică în şcoli şi licee şi predarea limbii engleze în mod obligatoriu în toate şcolile - sunt principalele măsuri care ar trebui luate pentru a creşte numărul de specialişti în IT şi implicit contribuţia acestui sector la dezvoltarea economiei.

„România trebuie să urmărească atât creşterea numărului de informaticieni, cât şi valoarea pe care o obţine de pe urma fiecărui programator. Alte ţări cu mai puţini informaticieni reuşesc performanţe financiare superioare. Deci trebuie urmăriţi atât factorii cantitativi cât şi calitativi ai resursei umane în domeniul software”, a spus Sorin Găvănescu, directorul executiv al IT Six Global Services, o companie din Craiova cu afaceri anuale de circa 5 mil. euro care exportă servicii software în 14 ţări.

El a explicat că printre factorii cantitativi se numără investiţiile în educaţie precum pregătirea cadrelor didactice şi creşterea remuneraţiei acestora pentru a rămâne în sistemul educaţional de stat, programe pentru păstrarea talentelor în ţară, stimu­larea elevilor către înscrierea în facultăţi tehnice printr-un „discurs public continuu” şi un număr mai mare de materii predate în limba engleza la facultăţile tehnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO