Business Hi-Tech

ITNT vrea 2 mil. euro din afacerile online

18.04.2006, 00:00 12

Compania sibiana ITNT, specializata in realizarea de site-uri de comert electronic si de continut media online, si-a propus pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de

2 mil. euro, de doua ori mai mare decat cea obtinuta anul trecut.

Pentru atingerea acestui obiectiv, firma are in vedere lansarea a doua noi site-uri web la mijlocul acestui an si cresterea veniturilor si a numarului de vizitatori generate de site-ul soft32.com, odata cu re-lansarea acestuia la sfarsitul lui martie 2006.

"Anul trecut am investit in cumpararea si amenajarea unui punct de lucru in Sibiu, precum si in achizitionarea unui teren in vederea construirii in acest an a unui sediu care sa satisfaca pe viitor nevoile de dezvoltare ale firmei. Pentru acest an, planurile de investitii au in vedere si lansarea a doua noi site-uri web, unul pentru piata din exterior, iar altul pentru cea locala. In 2006 speram sa incheiem si un parteneriat strategic cu o firma din SUA pentru o mai buna intrare pe piata americana", a declarat pentru ZF Transilvania Lucian Todea, proprietarul companiei.

Soft32.com, care ofera programe, jocuri si drivere pentru Windows, Mac, Linux si PDA, este al doilea site ca numar de vizitatori din Romania, conform clasamentului Trafic.ro, si printre primele din lume. Soft32.com a fost lansat in octombrie 2003, la sfarsitul anului trecut avand 4,2 milioane de vizitatori pe luna si aduce in acest moment mai mult de 70% din cifra de afaceri a companiei.

ITNT mai detine domeniile scriptswave.com (ofera resurse, tutoriale, coduri sursa pentru diferite limbaje de programare), buy32.com (site care vinde toata gama de produse promovate de Amazon.com), BestMobile.ro si Gobuysoft.com.

"Momentan nu intentionam sa vindem niciunul din site-urile pe care le detinem. Credem ca avem puterea sa le mai crestem singuri inca mult timp de acum incolo. Pentru piata din Romania urmatorii doi ani vor fi doi ani de crestere sustinuta atat a numarului de utilizatori de Internet, a numarului de web site-uri si a calitatii lor, dar si a bugetelor alocate publicitatii online", a mai spus Lucian Todea.

Compania ITNT a fost infiintata in ianuarie 2003 de Lucian si Iulia Todea si are 10 angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO