Business Hi-Tech

Japonezii de la Amano au ales Romania ca destinatie software

11.02.2003, 00:00 122

Cand vrei sa produci cu bani mai putini, distantele nu mai conteaza. Ghidandu-se dupa aceasta regula, grupul japonez Amano si-a gasit parteneri de afaceri tocmai in Romania, prin filiala sa din Belgia. Costul redus al fortei de munca din aceasta zona a Europei dar si profesionalismul specialistilor IT romani i-au facut pe cei de la Amano sa incheie un parteneriat pe termen lung cu Siveco Romania.
Parteneriatul dintre Siveco, producator autohton de software, si grupul Amano, specializat in dezvoltarea si comercializarea de produse electronice si din domeniul IT, va avea drept principal scop realizarea de proiecte in regim de outsourcing.
Bazele colaborarii dintre firma romaneasca de software si filiala belgiana a grupului nipon au fost puse in vara anului trecut. In primavara anului 2002, compania Amano a declansat o actiune de cercetare a furnizorilor de servicii informatice din Europa de Est si Sud-Est, in vederea selectarii unor colaboratori pentru proiecte de outsourcing, spun oficialii Siveco. In urma unor studii de piata aprofundate, s-a decis alegerea de parteneri din Romania.
In luna august 2002 a fost semnat un contract potrivit caruia specialisti din cadrul firmei Siveco Romania au fost solicitati sa dezvolte solutii specifice pentru domeniile de activitate ale grupului japonez.
Amano a fost infiintata in 1931 (a inceput cu aparate de pontaj) iar de la jumatatea anilor '70 s-a impus ca lider in industria producatoare de dispozitive pentru parcari. In 1967, Amano a dezvoltat primul distribuitor de tichete de parcare iar doi ani mai tarziu un sistem complet automatizat de control al parcarii cu ajutorul computerelor. In prezent grupul nipon dezvolta sisteme de pontaj, software pentru management (salarii, resurse umane dar si pentru gestionarea de restaurante), echipamente pentru parcari, pentru protectia mediului, sisteme de curatenie si de electroliza a apei. In prezent, compania are patru fabrici in Japonia.
"Ca urmare a bunei colaborari din 2002, Amano a decis continuarea acesteia
si in 2003, intentionandu-se ca relatia client - furnizor sa devina, prin
participarea la diferite proiecte comune, un veritabil parteneriat", afirma Bert Peirsman, director general Amano Belgia.
Oficialii de la Siveco Romania nu au precizat pe ce perioada a fost incheiat parteneriatul si nici care sunt valorile contractelor pe care le vor derula impreuna cu Amano, multe dintre acestea aflandu-se deocamdata in faza de discutii.
"Speram ca acesta sa fie doar primul pas pentru pozitionarea companiei noastre ca furnizor de servicii informatice pe piata japoneza", declara Ioana Pana, business alliance manager in cadrul Siveco Romania.
Compania se afla in negocieri si pentru derularea de contracte direct cu sediul central al grupului nipon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO