Business Hi-Tech

Japonezii de la Brother: Vom ataca in forta piata romaneasca de imprimante

29.04.2004, 00:00 28

Compania japoneza producatoare de utilaje pentru industria textila si de birotica Brother International si-a deschis reprezentanta proprie pentru Romania.
Compania japoneza producatoare de utilaje pentru industria textila si de birotica Brother International si-a deschis reprezentanta proprie pentru Romania. Compania este prezenta de 15 ani pe piata autohtona, dar pana acum a activat prin intermediul distribuitorilor. Oficialii Brother afirma ca deschiderea reprezentantei a fost determinata in primul rand de cresterea pietei IT autohtone.
Pana la sfarsitul acestui an reprezentanta va angaja cinci specialisti in vanzari, marketing, tehnic si training.
"Activitatea Brother Int. a inceput in Romania inca de acum 15 ani prin comercializarea masinilor de cusut industriale de catre Brorom. In 1998, Brother International a decis sa se lanseze pe piata Romaneasca si cu echipamentele de birotica. Vom fi capabili ca in scurt timp sa intram in forta pe piata de profil si sa obtinem o cota importanta din aceasta piata", a declarat Cristina Barcea, business coordinator la filiala austriaca a Brother care se ocupa de Europa de Est.
Produsele de birotica oferite in acest moment pietei romanesti de producatorul japonez sunt imprimantele laser monocrome si color, multifunctionale laser si inkjet color (produs all-in-one), faxuri, sisteme de etichetat P-touch.
Distribuitorii cei mai activi ai produselor IT Brother sunt Tornado, Top Edge, CG&GC si Ropeco.
In sectorul imprimantelor laser color si monocrome Brother Int. estimeaza ca detine o cota de piata cuprinsa intre 8 si 10% iar valoarea totala a produselor vandute anul trecut este de aproximativ trei milioane de euro. Principalii competitori sunt HP, Lexmark, Epson, Samsung si Canon. In acest an compania japoneza estimeaza o dublare a cifrei de afaceri fata de 2003.
Cu ocazia deschideii reprezentantei, Brother a prezentat si varful de gama din categoria birotice. Multifunctionala MFC-9870, care indeplineste functiile de fax laser, imprimanta laser, copiator digital, scanner plan color, PC-fax, va fi lansat peste doua luni pe piata romaneasca si are un pret estimativ de 800 $.
claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO