Business Hi-Tech

Japonezii vor TV online

22.10.2003, 00:00 11

Guvernul japonez, impreuna cu mai multi parteneri privati printre care NTT DoCoMo si NEC, a lasat un proiect de realizare a primului televizor care poate capta o transmisie TV direct pe Internet, au anuntat oficialii de la Tokyo.
Aparatul va fi capabil sa receptioneze si televiziunea digitala, primele servicii de acest gen urmand a fi lansate in 2004 in Japonia. Primele experimente vor incepe in martie 2004, iar proiectul urmeaza a fi finalizat abia in 2010, daca nu cumva cererea va apare pe piata mai devreme. Televizorul va folosi sistemul IP (Internet Protocol) pentru a receptiona transmisii multimedia efectuate pe Internet, folosindu-se de o conexiune de mare viteza (broadband).
Ideea e simpla: utilizatorii care nu se pricep la computere nu vor mai avea nevoie de PC pentru a viziona transmisiile pe Internet. Iar costurile unei transmisii online sunt cu mult mai mici decat sumele cheltuite de o televiziune clasica pentru a instala emitatoare peste tot.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO