Business Hi-Tech

K Tech - Ultra Pro si-a bugetat afaceri in crestere cu 20%

K Tech - Ultra Pro si-a bugetat afaceri in crestere cu 20%

Cristian Fughina nu a renuntat la ideea listarii la Bursa sau a atragerii unui investitor minoritar in companie

27.02.2007, 19:33 76

Grupul K Tech - Ultra Pro, proprietarul retelei de magazine Ultra Pro Computers, a inregistrat anul trecut un profit de 1,5 mil. $ (1,2 mil. euro), la o cifra de afaceri de 84,2 mil. $ (67,1 mil. euro), in crestere cu 5%.
In primul trimestru al anului trecut, compania raportase un profit de 450.000 $ la o cifra de afaceri de 19,7 mil. $ (15,3 mil. euro). "Pe o piata unde se remarca o crestere continua a concurentei si in conditiile in care procentul de crestere a pietei IT are o valoare mult mai mica fata de anii anteriori, suntem foarte multumiti de rezultatele obtinute. (...) Am reusit sa mentinem ritmul de crestere si, in acelasi timp, un echilibru financiar solid", a declarat directorul de marketing al grupului, Catalin Butolo.
In luna martie a anului trecut , oficialii K Tech - Ultra Pro estimau ca afacerile companiei vor creste cu 20%, la 96 mil. dolari. Oficialii companiei sustin ca avansul de 5% al afacerilor, fata de prognoza initiala de 20%, este normal in conditiile in care piata a inceput sa se maturizeze si nu a mai avut ritmul de crestere din anii precedenti.
"In conditiile in care procentul de crestere pe piata IT a fost in 2006 (mai putin de 5% - n.red.) unul mult mai mic comparativ cu 2005, suntem multumiti de evolutia pozitiva a cifrei de afaceri a grupului. In acelasi timp, la nivelul grupului K Tech - Ultra PRO cresterea procentuala importanta a profitului inregistrata la finele anului 2006 indica un echilibru financiar solid. Toate acestea in contextul unei piete ce nu mai are acel ritm de crestere de acum cativa ani", a declarat pentru ZF Catalin Butolo. Potrivit reprezentantilor companiei, activitatile de distributie si cele de retail au avut ponderi similare in cifra de afaceri din 2006, respectiv 50% fiecare.
"In 2006, grupul K Tech-Ultra Pro s-a mentinut pe un trend ascendent al cotei de piata, din punctul de vedere al numarului total de unitati vandute pe fiecare trimestru. Astfel, in trimestrul patru al anului, compania a ocupat primul loc pe piata IT, cu o cota de piata de 10,7 %", conform companiei.
Conform lui Catalin Butolo, pentru anul 2007 grupul K Tech Ultra Pro si-a propus o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, in conditiile in care compania estimeaza ca piata locala IT va creste cu 10%-15%. Evolutia va fi influentata puternic si de lansarea recenta a Microsoft Windows Vista, spun reprezentantii companiei. Oficialii
K Tech nu au furnizat detalii privind segmentele de business pe care mizeaza in atingerea acestui procent de crestere, dar afirma ca obiectivele grupului pentru acest an sunt consolidarea retelei de retail si cresterea vanzarilor, precum si avansul vanzarilor online. Veniturile estimate de firma din vanzarile online pentru 2007 se ridica la peste 5% din cifra de afaceri.
"Ne propunem pentru perioada urmatoare introducerea pe piata a unor noi branduri si implementarea unui sistem de fidelizare a clientilor", a mai spus Butolo.
K Tech Ultra Pro este prezent atat pe segmentul de retail, cat si in cel de distributie IT&C, printr-o retea de peste 80 de magazine. In urma cu un an, oficialii companiei mentionau posibilitatea atragerii unui investitor minoritar in companie sau listarea la bursa pentru a putea finanta extinderea lantului de magazine al companiei. Conform reprezentantilor K Tech, aceste tinte nu au fost atinse, dar se mentin pe lista de prioritati a companiei.
"Aceste obiective raman valabile. Ele sunt insa conditionate si de evolutia pietei", a declarat Catalin Butolo.
Grupul K Tech-Ultra Pro este detinut de sotii Alina si Cristian Fughina, printre principalii concurenti ai companiei numarandu-se Flamingo, Altex, Romsoft si Best Computers - Diverta (RTC Holding).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO