Lovitură în plin pentru DIGI: DNA îi trimite în judecată pe Serghei Bulgac, şeful Digi, filiala RCS&RDS, Ioan Bendei, vicepreşedinte RCS&RDS, Mihai Dinei, membru al RCS&RDS, filiala Integrasoft

22 aug 2017 Ziarul Financiar

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus astăzi trimiterea în judecată, sub control judiciar, a domnului Ioan Bendei (Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al RCS & RDS S.A.– filiala Societăţii („RCS&RDS”)) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la spălare de bani, respectiv trimiterea în judecată, în stare de libertate, a RCS&RDS sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, a INTEGRASOFT S.R.L. (una dintre filialele RCS&RDS din Romania) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la spălare de bani, a domnului Mihai Dinei (membru în Consiliul de administraţie al RCS&RDS) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani, respectiv a domnului Serghei Bulgac (Director General al Societăţii şi Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al RCS&RDS) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani. Anunţul a fost publicat pe site-ul BVB în dreptul emitentului DIGI după închiderea şedinţei de tranzacţionare.

“Considerăm că RCS&RDS, INTEGRASOFT S.R.L. foştii sau actualii membri ai conducerii acestora au acţionat corect şi în conformitate cu legea, şi intenţionam să contestăm toate acuzaţiile de mai sus. Nu ne aşteptăm ca acţiunea precizată mai sus să afecteze în mod semnificativ activitatea RCS&RDS, a Societăţii sau a oricăreia dintre filialele acestora”, explică Digi.

Dosarul a fost transmis de DNA spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii instituite de DNA, printre care se numără şi măsura asigurătorie a sechestrului asupra a două bunuri imobile ce aparţin RCS&RDS până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de Euro), instituită de DNA pe 25 iulie 2017.

 
Cuvinte cheie:
rcs&rds
, filiala
, dna
, membru
, vicepresedinte
, lovitura
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide