Business Hi-Tech

Lovitură pentru Comisia Europeană: Dosarul amenzii de 1 mld. euro aplicate Intel trebuie să fie redeschis

Lovitură pentru Comisia Europeană: Dosarul amenzii de 1...

Autor: Adrian Seceleanu

21.10.2016, 00:00 720

Dosarul amenzii record de 1,06 mld. euro aplicate în 2014 de Comisia Europeană companiei americane Intel pentru abuz de poziţie dominantă ar trebui să fie redeschis întrucât respingerea în întregime a apelului depus de producătorul de procesoare la o curte inferioare a fost o eroare, potrivit opiniei exprimate de un consultant angajat de Curtea Europeană de Justiţie. 

Opinia exprimată de consultant reprezintă o lovitură puternică pentru executivul comunitar, scrie Wall Street Journal. Întregul caz trebuie să fie examinat din nou iar decizia anterioară trebuie să fie lăsată deoparte, conform opiniei exprimate de consultantul Nils Wahl. Dacă sfatul consultantului va fi urmat, Intel ar putea obţine o reducere sau chiar o anulare a amenzii.

Comisia Europeană a amendat Intel pentru că gigantul american s-ar fi folosit de poziţia sa dominantă pentru a crea un sistem de reduceri care să determine companiile Dell, HP, NEC şi Lenovo să excludă din sistemele lor de calcul procesoarele realizate de rivalii de la AMD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO