Business Hi-Tech

Lucian Popovici, noul director divizia applications în cadrul Cegeka România: Cererea de servicii IT creşte tot mai mult şi nevoia de oameni cu experienţă este din ce în ce mai mare. Anul trecut, în divizia Applications, am recrutat 50 de ingineri software, iar în 2024 vrem să mărim echipa cu încă 80 de persoane

Lucian Popovici, director of applications, Cegeka România: Suntem în discuţii avansate cu parteneri din piaţa locală care au aprobat bugetele de digitalizare pentru 2024 şi exploatăm moduri în care îi putem ajuta să-şi atingă obiectivele.

Lucian Popovici, director of applications, Cegeka România: Suntem în discuţii avansate cu parteneri din piaţa locală care au aprobat bugetele de digitalizare pentru 2024 şi exploatăm moduri în care îi putem ajuta să-şi atingă obiectivele.

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.01.2024, 12:00 379

♦ „În 2024 vrem să creştem divizia de Applications - care a devenit o parte importantă atât pentru România, cât şi pentru grup. Suntem deschişi şi în căutare de oportunităţi de investiţii, de achiziţii de companii din piaţa locală, care să ne ajute să ne atingem obiectivele de creştere.“

Cererea de servicii IT&C pe piaţa din România continuă să crească din ce în ce mai mult, iar provocarea jucătorilor de profil rămâne şi în 2024 găsirea forţei de muncă cu experienţă care să poată să răspundă nevoilor clienţilor, a spus într-un interviu pentru ZF Lucian Popovici, noul director of applications în cadrul Cegeka România - subsidiara locală a grupului IT de origine belgiană cu acelaşi nume, cu afaceri de 47 mil. euro în 2022 (ultimul an pentru care există date publice).

„Ne confruntăm cu o problemă: nu sunt suficienţi specialişti în piaţă. Volumul de absol­venţi care ies de pe băncile univer­sităţilor rămâne constant de la un an la altul, însă industria de IT are nevoie de mult mai mulţi oameni. Avem nevoie de absolvenţi care au şi experienţă practică (hands-on), dar, din păcate, puţini sunt cei care au proiecte sau internshipuri care să-i fi expus la nevoi reale de business. Prin urmare, cred că piaţa privată ar trebui să se implice mai mult în ceea ce inseamnă educarea noilor generaţii şi să creeze mai multe programe de internship“, a spus Lucian Popovici.

Anul trecut, Cegeka România a recrutat pentru divizia applications din cadrul companiei 50 de ingineri software, iar anul acesta a mărit „miza“, fiind în căutarea a 80 de specialişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO