Business Hi-Tech

Maguay vrea mai multi bani din integrarea de sisteme

Maguay vrea mai multi bani din integrarea de sisteme
08.04.2010, 23:08 24

Maguay, furnizor local de servicii IT si producator de serveresi calculatoare, estimeaza ca veniturile din proiectele deintegrare de sisteme IT vor reprezenta 20-30% din cifra de afaceriin acest an, intre 2,4 si 3,6 mil. euro, fata de 10% (1,2 mil.euro) cat au fost in 2009.

"Ne concentram incepand cu anul trecut pe aceasta directie(integrarea de sisteme - n.n.)", a declarat Eduard Pughin, directoroperational al Maguay. El a adaugat ca "in mod realist", cifra deafaceri va fi in acest an de 12 milioane de euro, acelasi nivelfata de anul trecut, dar daca proiectele de integrare de sisteme ITvor avea succes, aceasta ar putea creste cu 30-50% fata de2009.

Potrivit lui Pughin, vanzarile in primul trimestru al anului aufost la acelasi nivel cu cele din aceeasi perioada a anului trecutsi afacerile Maguay au fost stimulate de serviciile de integrare desisteme IT care au suplinit pierderile de la celelalte produse,precum serverele. El a mai spus ca vanzarile de notebook-uri aufost singurele care au crescut anul trecut si in primul trimestrual acestui an.

Eduard Pughin a mai spus ca isi doreste sa aiba profit in acestan, desi sansele sunt mici. "Nu ne asteptam la profit, dar ni-ldorim. Avand in vedere cheltuielile si investitiile pe care le vomface in acest an, ne dorim profit", a spus Pughin.

Cel mai important proiect de integrare de sisteme din acest anal companiei este implementarea unui sistem de e-learning pentruUniversitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" din Iasi.Valoarea proiectului se ridica la 6,4 milioane de lei (1,5 milioanede euro), din care 98% reprezinta o finantare din partea FonduluiEuropean de Dezvoltare Regionala.

"Costurile echipamentelor se ridica la 1,29 milioane lei, iar alaplicatiilor informatice si licentelor la 3,4 milioane lei.Sistemul va putea fi folosit de maximum 10.000 de utilizatori siare incluse 32 de servere", a declarat rectorul universitatiiVasile Astarastoae la prezentarea proiectului. Acesta presupunecrearea intr-un an a unui portal web care va permite universitatiiextinderea virtuala a salii de curs, stocarea materialelordidactice in baze de date, evaluarea cunostintelor prin testeonline si managementul notelor si al absentelor studentilor.

Maguay a vandut anul trecut 5.000 de notebook-uri, de aproapedoua ori mai multe decat in 2008.

Tot in 2009, volumul de desktop-uri s-a mentinut la nivelul din2008, respectiv 9.000 de unitati, in timp ce numarul de servere ascazut anul trecut cu 200 de unitati, la 500.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO