Business Hi-Tech

Megan Smith a devenit cea mai puternică femeie din IT-ul american

Megan Smith a devenit cea mai puternică femeie din IT-ul...

Autor: Florentina Dragu

05.09.2014, 15:43 1052

Postul a fost înfiinţat de către Obama în 2009, iar rolul persoanei desemnate în funcţie este de a consilia oficialii Casei Albe în politici din domeniul tehnologiei.

De asemenea, directorul pentru tehnologie se ocupă de identificarea soluţiilor pentru crearea de locuri de muncă şi promovează utilizarea mai extinsă a Internetului broadband.

Smith, în vârstă de 49 de ani, lucrează la Google din 2003. Ca vicepreşedinte pentru dezvoltarea afacerilor, Smith a coordonat, timp de nouă ani, multe dintre cele mai importante achiziţii ale companiei, precum Keyhole, serviciul care stă la baza Google Earth.

Laboratorul Google X desfăşoară activităţi de cercetare cvasi-secrete, activitatea centrului debutând în 2010 cu proiectul unui automobil autonom. Între produsele aflate în lucru se mai află Google Glass şi lentilele de contact digitale.

Înainte de a lucra la Google, Smith, care a studiat la Massachusetts Institute of Technology, a fost director general la Planet Out, un site pentru homosexuali şi lesbiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO