Business Hi-Tech

Microsoft a vândut 60 de milioane de licenţe Windows 8 de la lansare

Microsoft a vândut 60 de milioane de licenţe Windows 8 de la lansare

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.01.2013, 00:00 915

Microsoft a vândut 60 de milioane de licenţe şi upgrade-uri ale sistemului de operare Winsows 8 în primele 10 săptămâni de când a fost lansat, a declarat Tami Reller, directorul financiar al diviziei Windows la ediţia din acest an a Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, scrie Thomson Reuters.

Acest lucru înseamnă că numărul de licenţe şi upgrade-uri vândute de la sfârşitul lunii noiembrie a ajuns la 20 de milioane, compania anunţând atunci că în primele luni de când a fost lansat produsul au fost vândute 40 de milioane de exemplare.

Datele arată o creştere solidă, dar nespectaculoasă a noului sistem de operare al Microsoft, care nu a reuşit să relanseze vânzările de computere personale, în timp ce noile produse cu touch screen ale gigantului american nu au reuşit să trezească imaginaţia consumatorilor. Potrivit reprezentantului Microsoft, vânzările Windows 8 sunt în creştere, la fel ca acelea ale celuilalt sistem de operare dezvoltat de compania americană, Windows 7, care a fost lansat în urmă cu trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO