Business Hi-Tech

Microsoft lanseaza Zune HD pentru a combate iPod

12.08.2009, 18:20 21

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, va lansa in aceasta toamna dispozitivul Zune HD, iar oficialii spun ca noul gadged va suporta filme, muzica si jocuri high-definition, scrie presa internationala.

Zune HD va fi lansat pe 15 septembrie anul curent si se va vinde in doua variante, respectiv cu o capacitate de stocare de 16GB sau 32GB. Preturile vor fi de 220 de dolari (16GB) si 290 de dolari (32GB), conform informatiilor publicate accidental de Amazon.com.

Microsoft a indicat ca Zune HD va folosi memoria flash in loc de harddisk. In aditie, dispozitivul va fi echipat cu un ecran multi-touch cu o diagonala de 8,3 cm si o rezolutie de 480x272.

Caracteristica de baza care va distinge Zune de alte dispozitive, precum iPod Touch al companiei Apple, va fi radioul HD care ofera o experienta muzicala de inalta calitate, sustin oficialii companiei. In contrast, iPod-ul firmei Apple nu are suport pentru radio. O alta caracteristica importanta a noului dispozitiv este integrarea graduala a serviciilor Xbox Live si Zune store intr-unul singur. Spre exemplu, dispozitivul va fi capabil sa externalizeze semnalul video la o rezolutie de 1280x720 (720p) catre un televizor cu plasma HD. Puterea de procesare de care ar avea nevoie un astfel de dispozitiv pentru a efectua o asemenea operatie este oferita de Nvidia Tegra. In urma cu trei ani, Steve Ballmer a declarat la lansarea oficiala pe piata din SUA a playerului sau digital Zune ca dispozitivul poate pune capat dominatiei Apple iPod de pe piata playerelor digitale. "Ii vom invinge, dar nu va fi usor", a adaugat el in acel moment.

In prezent, Apple, producatorul dispozitivelor iPhone si iPod, ar putea adauga 1,2 mld. de dolari la vanzarile de anul viitor daca va lansa un tablet computer care reprezinta o versiune mai mare a iPod Touch, au declarat oficialii firmei de cercetare Piper Jaffray. Compania Apple ar fi capabila sa vanda astfel doua milioane de "tablet computer" la un pret de 600 de dolari, astfel adaugand 3% la venituri, a afirmat Gene Munster, analist al firmei Piper Jaffray.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO