Business Hi-Tech

Nexans mizeaza pe afaceri de peste 60 mil. euro, stimulate de imobiliare si retail

Nexans mizeaza pe afaceri de peste 60 mil. euro, stimulate de imobiliare si retail

Silviu Ardeleanu, Business Development Manager pentru Balcani al Nexans: Piata romaneasca este in crestere si anul acesta, segmentul de sisteme de retea premium (LAN premium) fiind evaluat la aproximativ 12-14 milioane de euro. Romania are cam 80% pondere in regiunea Balcanilor pentru sisteme LAN, in crestere cu 25% fata de anul 2007 si perspective la fel de bune in urmatorii 3 ani.

20.05.2008, 21:32 172

Nexans Romania, subsidiara locala a unuia dintre cei mai mari producatori de sisteme de cablare structurata date-voce, din cupru si fibra optica, estimeaza pentru acest an afaceri mai mari cu 20-25% decat anul trecut, stimulate de cererea din segmentele imobiliare, retail si industrie.
"Vanzarile totale ale grupului au depasit 50 de milioane de euro, in crestere cu 25%. Aceasta crestere a fost posibila datorita accelerarii vanzarilor Nexans Cabling Solutions Romania, prin lansarea de noi produse. Piata constructiilor aflata de asemenea in crestere, atat pe segmentul de birouri, cat si pe cel rezidential, a reprezentat o oportunitate", a declarat pentru ZF Silviu Ardeleanu, Business Development Manager pentru Balcani al Nexans. El raspunde de afacerile grupului multinational pentru regiunea Balcani, exceptand Grecia si Turcia.
In ceea ce priveste evolutia afacerilor Nexans din acest an de pe piata locala, Ardeleanu spune ca avansul estimat de 20-25% va fi determinat in special de segmentul cladirilor de birouri, al lanturilor de retail si de segmentul industrial.
"Piata romaneasca este in crestere si anul acesta, segmentul de sisteme de retea premium (LAN premium) fiind evaluat la aproximativ 12-14 milioane de euro. Romania are cam 80% pondere in regiunea Balcanilor pentru sisteme LAN, in crestere cu 25% fata de anul 2007 si perspective la fel de bune in urmatorii 3 ani", spune Ardeleanu.
Compania detine in Romania si trei facilitati de productie, situate in judetul Arad, unde compania are peste 1.200 de angajati. Nexans a investit 13 mil. euro in cele trei unitati, unde se produc cabluri electrice pentru industria auto, conductori de cupru si cabluri auto.
Pe segmentul auto, printre clientii Nexans se numara Porsche Romania si Renault. Nexans are contracte si cu companii din alte segmente de activitate, precum BRD-GSG, Raiffeisen Bank, Orange, Petrom, Kaufland, Auchan, Hotelul Radisson SAS Bucuresti.
Pe segmentul retail, unul din clientii Nexans in Romania este Carrefour, cu care compania a incheiat un contract de 750.000 euro pentru furnizarea echipamentelor si solutiilor de cablare structurata, care leaga sediul central si 13 magazine ale retailerului. Distributia produselor Nexans pe piata locala este asigurata de compania Anylan Sistem. Pentru proiectele majore Nexans lucreaza cu companiile Coril, UTI, Romsys, Imsat Bucuresti si Felix Telecom.
Grupul Nexans a fost infiintat in anul 2000, cand s-a desprins de compania-mama Alcatel, preluand astfel activitatile legate de productia de cabluri folosite in infrastructura energetica si de comunicatii, industrie, transpoturi.
Producatorul francez este prezent pe piata locala din 2001 cu o reprezentanta de vanzari, primul centru local de productie fiind infiintat in 2003 la Chisineu-Cris in judetul Arad. Acesta este destinat productiei de cablaje electrice pentru modelul Dacia Logan, precum si pentru alti constructori, precum BMW si Chrysler.
In primul trimestru al acestui an grupul Nexans a raportat afaceri de 1,743 miliarde de euro. Compania se asteapta sa atinga pana la jumatatea acestui an o marja a profitului operational de 8,5 - 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO