Business Hi-Tech

Nokia ar putea lansa un rival pentru iPhone

28.09.2008, 17:59 17

Grupul finlandez Nokia va prezenta primul sau telefon cu ecran sensibil la atingere (touchscreen) la data de 2 octombrie, la Londra, au declarat, vineri, doua surse din industria de profil, citate de Reuters.

LG Electronics, Apple si Samsung Electronics, concurenti mai mici ai Nokia, au prezentat in ultimii doi ani mai multe telefoane mobile cu touchscreen, care au devenit foarte populare dupa lansarea pe piata a Apple iPhone.
Ambele surse au declarat ca cel mai mare producator de telefoane mobile din lume va prezenta dispozitivul, cu numele de cod "tube", pe 2 octombrie. Un purtator de cuvant al Nokia a refuzat sa comenteze speculatiile. "Telefonul este extrem de important. Am asteptat deja un an si jumatate ca liderul pietei sa raspunda la aparitia iPhone. Exista multa presiune asupra Nokia", a declarat Carolina Milanesi, analist la firma de cercetare Gartner.
Nokia a anuntat in iulie ca va introduce anul acesta primul telefon cu touch-screen si ca il va comercializa la un pret mai mic decat modelele concurente. "Perspectiva cererii existente pe pietele emergente, precum India, este buna pentru un telefon cu touchscreen mai ieftin", a declarat Hannu Rauhala, analist la Pohjola Bank.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO