Business Hi-Tech

Oana Bornaz a demisionat de la Axigen. Noul CEO este Gabriela Mechea, de la Gecad Net

Oana Bornaz a demisionat de la Axigen. Noul CEO este Gabriela Mechea, de la Gecad Net

Oana Bornaz (1) a demisionat de la Axigen dupa ce a lucrat noua ani in grupul detinut de Radu Georgescu. Gabriela Mechea (2), noul CEO, a venit in 2005 in grupul Gecad.

24.05.2010, 23:34 678

Oana Bornaz, 40 de ani, a demisionat din functia de directorexecutiv al Gecad Technologies (Axigen), un producator de softdetinut de omul de afaceri Radu Georgescu care are in actionariatsi un fond de investitii al companiei americane Cisco, numarul unumondial in echipamente de retea.

Compania a confirmat plecarea Oanei Bornaz, fara a oferi datedespre motivele demisiei, anuntand in schimb ca functia a fostpreluata de managerul unei alte firme din grup, Gabriela Mechea."Nu putem oferi detalii despre momentul pana la care ea va ocupaacest post. Consiliul director al companiei va decide la momentuloportun daca si cand va fi nevoie de un alt CEO", au precizatpentru ZF oficialii companiei.

GecadTechnologies este compania care a vandut in 2003 catre Microsoft otehnologie antivirus si care s-a concentrat ulterior - cu o partedin echipa care a lucrat la softul de securitate - la dezvoltareasolutiei de mesagerie electronica Axigen.

In 2007 compania a fost evaluata la 17 mil. euro dupa ce unconsortiu de sapte investitori a achizitionat 11,7% din actiunileGecad Technologies in cadrul unei tranzactii de 2 mil. euro.Fondurile care au intrat in actionariat sunt Global Finance si3TS-Cisco Growth Fund III, carora li se adauga investitori privatidin Statele Unite si Europa de Vest, a caror identitate nu a fostdezvaluita. Actionariatul a ramas neschimbat, potrivit datelor dela Registrul Comertului.

Gecad Technologies a inregistrat in 2007 afaceri de 300.000 deeuro, in timp ce in 2008 businessul a crescut pana la 700.000 deeuro.

Anul trecut compania avea in plan sa treaca pe profit si saajunga la afaceri de 1 mil. euro, potrivit datelor furnizate ZF deOana Bornaz in martie 2009. Aceste obiective par insa sa nu fi fostatinse, potrivit declaratiilor noului CEO Gabriela Mechea. "Sunteminca in faza de investitie. 2009 a adus o crestere a vanzarilor cuaproximativ 10% fata de anul anterior", a spus ea.

Obiectivele Axigen pe 2010 sunt legate in special de vanzarilepe plan international, spune Gabriela Mechea. "Pentru 2010 avem caobiectiv sa reorientam compania transformand-o dintr-un producatorde tehnologie intr-o entitate comerciala axata pe vanzariinternationale. Ne dorim consolidarea si largirea reteleiinternationale de parteneri si un avans puternic pe segmentul defurnizori de servicii, printr-o oferta si un produs care sacorespunda necesitatilor acestui segment de piata." In varsta de 43de ani, Gabriela Mechea a absolvit Facultatea de constructiicivile, industriale si agricole din cadrul Universitatii Tehnice deConstructii Bucuresti. Ea este din 2005 CEO al Gecad Net, iaranterior a lucrat pentru companiile Procera Agrochemicals Romaniasi Monsanto Romania. Ea a absolvit si un MBA la Open University(Marea Britanie).

Locul lasat liber de Gabriela Mechea la Gecad Net, o companiespecializata in oferirea de servicii si solutii integrate desecuritate IT, va fi ocupat de Serban Prejoianu. Gabriela Mechea aramas insa in consiliul director al Gecad Net. "Strategia siplanurile Gecad Net pentru anul 2010 nu au fost afectate de aceastaschimbare", spune Gabriela Mechea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO