Business Hi-Tech

OECD: Americanii, canadienii si spaniolii platesc cele mai mari facturi la mobil

OECD: Americanii, canadienii si spaniolii platesc cele mai mari facturi la mobil

FOTO: Reuters

16.08.2009, 19:01 25

Consumatorii din Statele Unite, Canada si Spania au cele mai mari facturi pentru serviciile de telefonie mobila din lume, conform unui raport efectuat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) care sustine, de asemenea, faptul ca oameniii incep sa renunte la telefonul fix in favoarea portabilelor.

Raportul, care a monitorizat datele din 30 de tari (si printre care nu s-a numarat si Romania - n. red.), sustine ca veniturile din sectorul de telefonie mobila sunt in crestere in pofida crizei economice. "Oamenii nu renunta la telefoanele lor mobile. Multi dintre clienti au contracte pe doi ani si nu pot renunta la ele pur si simplu", a declarat Taylor Reynolds, economist in cadrul OCDE. "Conexiunile mobile sunt vazute ca o necesitate, nu ca un lux", a adaugat el.

In Europa, serviciul de telefonie mobila este mai ieftin, in general, decat in Statele Unite. Utilizatorii din Europa de Nord, in special Danemarca, Finlanda, Elvetia si Olanda, platesc cel mai putin pentru serviciile mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO