Business Hi-Tech

Oferta HD de la RCS&RDS: e gratis dupa ce inchiriati sau cumparati decodorul nostru

RCS&RDS anunta televiziune HD gratuita pentru toti clientii de cablu TV. Decodorul HD costa 350 de lei, dar poate fi si inchiriat cu 10 lei pe luna
03.06.2010, 13:39 4945

RCS&RDS, numarul unu pe piata locala de servicii TV, a luatdecizia de a oferi gratuit pentru toti clientii de cablu TV patruposturi de televiziune HD (Digi Sport HD, TVR HD, NationalGeographic HD si National Geographic Wild HD), potrivit unui anuntal companiei.

"RCS & RDS le ofera abonatilor sai - gratuit - posibilitateade a urmari live meciurile Campionatului Mondial de Fotbal lacalitatea high definition a imaginii. In plus, prin Digi Sport HD,ei vor viziona la aceeasi calitate si derby-urile Ligii 1 dinRomania, La Liga din Spania, Premier League din Anglia, ItaliaSeria A, precum si transmisii din Moto GP, handbal romanesc,baschet din NBA, fotbal din Statele Unite, judo, atletism, tenis,gimnastica si multe alte sporturi", potrivit unui anunt alcompaniei.

"4 programe HD oferite gratuit si oferta unica de acces latransmisiunea HD a competitiilor sportive importante din Romania sidin lume. Vizionare HD a transmisiunilor directe si exclusive dinaceste competitii, fara costuri suplimentare fata de abonamentul debaza. Aceasta este doar intrarea noastra pe segmentul serviciilorde televiziune HD. Vom continua cu noi programe HD, pe care le vomavea disponibile pentru clientii nostri, cat de curand", declaraNiculae Plesa, Vicepresedinte Operatiuni Comerciale si de Marketingal RCS & RDS.

Abonatii pachetelor analogice de televiziune vor putea astfelviziona mai multe canale - cu inca jumatate in plus fata de numarulde canale de care dispun in acest moment - si le vor viziona petoate in format digital. Ei vor avea pana la 82 canale digitale si4 canale HD.

Cei care sunt abonati la pachetele digitale, vor putea inchiriasau cumpara in aceleasi conditii decodorul necesar accesului laformatul HD al celor 4 programe. Daca doresc, ei au posibilitateade schimba decodorul actual cu cel nou, chiria aferenta nouluidecodor fiind de 10 lei lunar (inclusiv TVA).

Clientii de cablu ai RCS&RDS care au televizoare HD cu tunerDVB-C, si care au putut urmari gratuit in perioade de testeposturile in format HD ale companiei, vor trebui sa-si cumpere sausa inchirieze decodorul furnizat de RCS pentru a putea urmari incontinuare canalele TV de inalta definitie, au precizat pentru ZFreprezentantii operatorului.

"Semnalul HD este codat astfel ca posturile in format de inaltadefinitie pot fi urmarite doar cu decodoarele furnizate de companianoastra", au declarat pentru ZF oficialii RCS&RDS.

RCS&RDS, numarul unu pe piata locala de servicii TV, a luatdecizia de a oferi gratuit pentru toti clientii de cablu TV patruposturi de televiziune HD (Digi Sport HD, TVR HD, NationalGeographic HD si National Geographic Wild HD), incepand cu data de1 iunie.

Abonatii actuali ai Digi TV prin cablu trebuie sa solicite doarechipamentul necesar receptiei in acest format, echipament pe careRCS & RDS il pune la dispozitie fie prin inchiriere - cu 10 leilunar (inclusiv TVA), fie prin plata integrala - cu 350 lei(inclusiv TVA).

RCS&RDS, care este si numarul unu pe televiziune prinsatelit, nu ofera servicii de televiziune HD prin aceastaplatforma. Ceilalti furnizori de servicii TV HD din Romania suntUPC (doar prin cablu) si Romtelecom (prin satelit si IPTV).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO