Business Hi-Tech

Ofertele pentru cele două licenţe de televiziune digitală vor întârzia două săptămâni

05.08.2010, 23:05 32

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare înComunicaţii (ANCOM) a prelungit cu două săptămâni, de pe 31 augustpe 17 septembrie, termenul de depunere a ofertelor din partea celorşapte companii interesate de operarea primelor două licenţe(multiplex) de televiziune digitală.

"Decizia ANCOM de prelungire a termenului limită de depunere aofertelor pentru ambele licenţe (multiplex) este motivată decererile primite din partea majorităţii cumpărătorilor caietelor desarcini pentru procedurile de selecţie comparativă de acordare alicenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digitalterestru pentru operarea primelor două multiplexe de televiziunedigitală terestră DVB-T", au declarat oficialii autorităţii dereglementare.

Astfel, mai multe companii interesate de participarea laprocedurile de selecţie au solicitat prelungirea termenului limităde depunere a ofertelor cu o perioada cuprinsă între două şi patrusăptămâni, pentru a-şi putea fundamenta mai bine ofertele.

Prelungirea termenului de depunere a ofertelor actualizeazătotodată şi graficul de desfăşurare a procedurilor prevăzut încaietele de sarcini. Potrivit noului grafic, stabilireacâştigătorilor va avea loc la data de 18 octombrie pentru primulmultiplex şi la data de 28 octombrie pentru cel de-al doilea.

"În funcţie de data la care comisia desemnată de ANCOMfinalizează evaluarea ofertelor, termenele de stabilire acâştigătorilor pot fi restrânse sau extinse", spun oficialiiANCOM.

În perioada 2-9 iulie, RCS&RDS, Romtelecom, TDF SAS,Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Media Sat,Österreichische Rundfunksender GmbH&Co KG şi General SatelliteSofia au achiziţionat caietul de sarcini pentru licitaţie.

Participanţii la procedurile de selecţie comparativă pot depunecontestaţie privind rezultatul licitaţiei în termen de 3 zilelucrătoare de la data stabilirii câştigătorului, urmând ca întermen de 7 zile de la data depunerii contestaţiilor o comisiedesemnată de ANCOM să soluţioneze contestaţiile.

În altă ordine de idei, rămâne de văzut dacă MinisterulComunicaţiilor va reuşi să treacă prin Guvern proiectul de hotărâreprin care intenţiona să aloce Radiocom fără licitaţie una dintrelicenţe, pentru suma de un milion de euro. Proiectul Comunicaţiilora fost respins de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Potenţialii pretendenţi pentru licenţele de TVdigitală

  • RCS & RDS - compania controlată de românul Zoltan Teszarieste unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV din EuropaCentrală şi de Est.
  • Romtelecom - controlată de grupurile OTE (Grecia) şi DeutscheTelekom (Germania).
  • TDF - grupul francez a construit şi operează reţele deteleviziune digitală terestră în mai multe ţări europene, printrecare şi Ungaria.
  • Radiocom - furnizor de servicii de comunicaţii şi de difuzare aprogramelor TV deţinut de statul român.
  • Media Sat - unul dintre furnizorii importanţi de servicii decomunicaţii de pe piaţa locală, deţinut în mod egal de Media Pro şiComputerland.
  • ORS - Compania la care grupul Raiffeisen deţine 40% din acţiunioperează cea mai mare infrastructură din Austria pentru difuzareade semnal TV digital terestru.
  • General Satellite - o companie rusească care dezvoltă şiechipamente pentru televiziunea digitală terestră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO