Business Hi-Tech

Ogre AI, care furnizează soluţii pentru sectorul energetic, estimează venituri recurente de 1 milion dolari în 2024. Compania a ridicat recent o finanţare de 625.000 euro şi e în căutare de investitori pentru o nouă rundă

Matei Stratan, CEO şi cofondator al Ogre AI.

Matei Stratan, CEO şi cofondator al Ogre AI.

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.12.2023, 15:55 761

Ogre AI, start-up specializat în furnizarea de soluţii pentru sectorul energetic, bazate pe machine learning (ML) şi artificial intelligence (AI), vrea să ajungă la venituri recurente de 1 milion dolari din soluţiile sale software pentru piaţa de energie în 2024, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat.

„Ca obiectiv principal, vrem să devenim principalul furnizor de soluţii de analiză şi prognoză pentru companiile prezente în piaţa de energie. Avem produse pe care deja le-am implementat cu succes la companii gigant din această industrie (Enel, CEZ, Engie, PPC, DEER, E.ON etc). Acestea au ajutat deja companiile să reducă cu până la 30% pierderile financiare cauzate de lipsa unor instrumente adecvate de prognoză. Suntem încrezători că, în perspectiva migrării omenirii către surse cât mai sustenabile de energie şi în contextul unei agende europene cu obiective clare de reducere a amprentei de carbon, tot mai multe companii vor avea nevoie de soluţii climate tech care să le ajute să îndeplinească aceste obiective”, a spus Matei Stratan, CEO şi cofondator al Ogre AI.

Compania a încheiat recent o finanţare în valoare de 625.000 euro cu Soulmates Ventures, care se adaugă la investiţia iniţială de 2 milioane euro primită printr-o rundă condusă de EGV (Early Game Ventures), cu participarea fondului de venture capital londonez MMC şi a unor investitori business angel internaţionali.

Ogre AI are în continuare planuri de dezvoltare pe termen mediu şi lung, iar acestea vor fi susţinute prin noua rundă de investiţii pe care compania o pregăteşte. Reprezentanţii Ogre AI nu au transmis mai multe informaţii privind noua rundă de finanţare.

În prezent, soluţiile Ogre AI sunt acum disponibile pe pieţele din Marea Britanie, România şi Grecia.

„Prin aceste soluţii Ogre AI doreşte să acopere 90% din jucătorii de pe piaţa românească de energie, săă ajungă la estimări de consum care acoperă 70% din piaţa din Grecia şi să includă în analizele sale nu mai puţin de 15 milioane de consumatori casnici, comerciali şi industriali.”

De asemenea, sediul Ogre AI este la Londra, însă echipa este prezentă atât în capitala Marii Britanii, cât şi la Bucureşti şi Atena. În prezent, Ogre AI are un portofoliu divers de clienţi, atât enterprise cât şi din categoria companiilor mici şi mijlocii.

„Recent, echipei Ogre AI s-a alăturat Frank Hajdinjak, în rolul de Chief Growth Manager. Executivul a fost până în 2019 CEO al E.ON România”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO