Business Hi-Tech

Orange a absorbit la finele anului trecut firma din Cipru prin care a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni de la fostul Romtelecom

Fostul Romtelecom este deţinut de Orange România - companie condusă de Liudmila Climoc şi Ministerul Digitalizării - condus de Sebastian Burduja (PNL)

Fostul Romtelecom este deţinut de Orange România - companie condusă de Liudmila Climoc şi Ministerul Digitalizării - condus de Sebastian Burduja (PNL)

Autor: Adrian Seceleanu

20.02.2023, 15:25 1874

Orange România, liderul pieţei locale de telecom, a finalizat în toamna anului trecut operaţiunea prin care a absorbit firma din Cipru înfiinţată în mod special de grupul francez pentru a achiziţiona pachetul majoritar de acşiuni al fostului monopol din telefonia fixă Romtelecom (Telekom Fix), devenind astfel acţionar direct în companie, alături de statul român, arată un document publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial.

“Acţionarii reprezentând 100% capitalul social al Orange Romania - S.A. aprobă:

1. Proiectul de fuziune prin absorbţie dintre Societate, în calitate de societate absorbantă, şi Orange Oro (Cyprus) Holding, în calitate de societate absorbită, conform termenilor şi condiţiilor incluse în proiectul de fuziune transfrontalieră.

Fuziunea transfrontalieră va produce efecte din punct de vedere legal, contabil şi fiscal începând cu 31.12.2022 ("data efectivă"), în conformitate cu secţiunea 11 din proiectul de fuziune transfrontalieră.

2. Implementarea efectivă a procesului de fuziune transfrontalieră prin absorbţie iniţiat între Societate, în calitate de societate absorbantă, şi Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd, în calitate de societate absorbită.

Ca rezultat al implementării procesului de fuziune transfrontalieră, societatea absorbantă, Orange Romania, va prelua de la Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd toate activele şi pasivele existente la Data Efectivă în patrimoniul societăţii absorbite, inclusiv participaţiile deţinute de Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd în Orange Romania Communications - S.A. (denumită iniţial Telekom Romania Communications - S.A.), reprezentând un număr de 17.200.357 acţiuni nominative, fiecare având o valoare nominală de 10 RON şi o valoare totală de 172.003.570 RON, reprezentând 54,0102822767% din capitalul social al Orange Romania Communications - S.A.;

Activele şi pasivele Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd vor fi transferate ca rezultat al procesului de fuziune transfrontalieră de la Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd către Orange Romania la Data Efectivă menţionată în secţiunea 11 din proiectul de fuziune transfrontalieră (i.e. 31.12.2022), în baza proiectului de fuziune transfrontalieră, a prezentei hotărâri, Deciziei asociatului unic al Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd prin care se aprobă proiectul de fuziune transfrontalieră şi procesul de fuziune transfrontalieră şi a protocolului de predare-primire care va fi încheiat între Societate şi Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd la data efectivă.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO