Business Hi-Tech

Orange Business lansează Web Application Firewall (WAF), un serviciu de securitate cibernetică pentru protecţia aplicaţiilor expuse la internet

Orange Business lansează Web Application Firewall (WAF),...

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.12.2023, 11:55 56

Orange Business anunţă lansarea Web Application Firewall (WAF), un serviciu de securitate cibernetică pentru protecţia aplicaţiilor expuse la internet, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Astfel, WAF oferă companiilor o modalitate eficientă şi accesibilă de a-şi proteja aplicaţiile web împotriva ameninţărilor cibernetice în continuă evoluţie.

„Web Application Firewall (WAF) de la Orange Business este un sistem de protecţie a aplicaţiilor web împotriva unor atacuri precum SQL injection sau XSS (Cross-Site Scripting). Serviciul este oferit în regim <as a service>, cu investiţii iniţiale minime din partea clienţilor”, au spus reprezentanţilor Orange Business.

De asemenea, utilizarea serviciului WAF ajută companiile să fie conforme cu cerinţele de securitate în vigoare, precum: GDPR (Regulamentul General privind Protecţia Datelor), NIS (Sisteme şi Informaţii de Reţea) sau PCI DSS (Standardul de Securitate pentru Datele Industriei de Carduri de Plată). Astfel, WAF permite colectarea unor jurnale de acces pentru conformitate şi analiză.

„Aplicaţiile dezvoltate de companii, expuse la internet, pot fi accesate atât de către utilizatorii legitimi, cât şi de către cei maliţioşi. În cazul celor din urmă, aceste aplicaţii nu pot fi protejate, cel puţin nu în totalitate, de un firewall standard de reţea care oferă protecţie IP, mai ales când atacurile folosesc ca vector de pătrundere în reţea IP-uri sau porturi. Serviciul de tip Web Application Firewall oferă un nivel de securitate adecvat pentru atacuri care nu vizează reţeaua, ci aplicaţiile şi serverele web. Prin această lansare, completăm portofoliul Orange Business de servicii de securitate cibernetică, un domeniu pentru care vedem o creştere constantă în ultimii ani, companiile fiind din ce în ce mai conştiente de importanţa securizării mediilor online”, a spus Laurenţiu Popescu, Manager Produse de Securitate, Orange Business.

De altfel, serviciul Web Application Firewall de la Orange Business oferă clienţilor adaptabilitate - prin posibilitatea de a personaliza politicile de securitate pentru a se potrivi nevoilor specifice fiecărei aplicaţii -, un serviciu la cheie - deoarece toate elementele necesare configurării şi implementării serviciului sunt administrate de către specialiştii Orange Business, inclusiv managementul tuturor modificărilor care apar pe durata de viaţă a serviciului – şi scalabilitate.

„Printre avantaje mai sunt protecţie 24/7 prin filtrarea, monitorizarea şi blocarea traficului maliţios, blocarea furtului de date şi a accesului neautorizat şi prevenţie prin identificarea vulnerabilităţilor aplicaţiilor web”, arată sursa citată anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO