Business Hi-Tech

Orange lansează propria tabletă cu Android

Orange lansează propria tabletă cu Android

Autor: Adrian Seceleanu

16.12.2010, 23:55 31

Orange, liderul pieţei locale telecom, a lansat astăzi primatabletă PC sub marcă proprie, care are un ecran tactil de 7 inchişi este disponibilă cu servicii de internet mobil la preţuripornind de la 99 de euro. Gadgetul este disponibil la 99 de euro cuun abonament lunar de 35 de euro în timp ce fără abonament lainternet mobil preţul tabletei urcă la 373 de euro. Tableta poatefi utilizată şi pentru sms-uri şi pentru apeluri de voce.

Tableta are o greutate de 500 de grame, ecran capacitiv de 7inchi cu o rezoluţie de 800x480 pixeli, spaţiu de stocare de 8 GB,plus un slot de card microSD, şi memorie de 512 MB RAM.Echipamentul are două camere foto, una cu rezoluţie de 2 megapixelişi una cu o rezoluţie de 1,3 megapixeli şi poate funcţiona până la3,5 ore în mod de redare video. Tableta Orange are un procesorQualcomm Snapdragon cu o viteză de 1 GHz. Noua tabletă poate fifolosită şi ca ramă foto digitală, ceas de birou sau ecran pentruvizionarea filmelor HD. Orange Tablet este ergonomică datorităsuportului mobil de susţinere, fără a fi necesar un accesoriusuplimentar. Tableta este compatibilă cu MP3, PCM, AMR, AAC,codecuri precum H.264, MPEG4. România este prima ţară din grupulFrance Telecom care lansează o tabletă sub brandul Orange, adeclarat Tudor Juravlea, Product Manager al Orange România.

Compania susţine că vânzările celeilalte tablete aflate înoferta companiei, Samsung Galaxy Tab, au fost "peste aşteptări",iar operatorul va aduce noi echipamente de acest tip. Potrivit unorsurse de pe piaţă, eMag, cel mai mare retailer online, a vândutcirca 3.000 de tablete Apple în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO