Business Hi-Tech

Pana unde mergem cu publicarea datelor pe Facebook?

Pana unde mergem cu publicarea datelor pe Facebook?
25.05.2010, 00:00 38

Revista Time discuta pe larg in aceasta saptamana problemaschimbarii masurilor de securitate de catre Facebook, cea mai mareretea de socializare din lume, in contextul plangerilor din parteautilizatorilor si a societatii civile americane cu privire laimpunerea unor metode mai usoare de gestionare a informatiilorpostate.

Disponibilitatea utilizatorilor de a imparti cat mai multeinformatii este cruciala pentru afacerea Facebook, relateaza Time.Dar din aceasta cauza, adauga revista, reteaua de socializare, cuaproape 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial, se aflamereu in dispute cu privire la intimitate. Mark Zuckerberg, CEO-ulsi coforndatorul Facebook, a anuntat ca va face mai multe schimbariin ceea ce priveste optiunile de securitate ale datelor postate deutilizatori.

Masura a fost anuntata dupa ce Electronic Privacy InformationCenter, un grup de interese din Washington D.C., a facut o plangerela autoritatea pentru protectia consumatorului, prin care cereaFacebook sa clarifice toate masurile de securitate atasate fiecareiinformatii personale postate si sa spuna ce se intampla cu datelede pe site. In ciuda acestei polemici, Zuckerberg sustine caoamenii nu vor intimitate completa.

"Parerea oamenilor despre intimitate se schimba. Ei nu vorintimitate completa. Nu este vorba ca vor secretizare, ci controlasupra a ceea ce pot si nu pot sa faca public", a declaratZuckerberg, copilul minune al internetului ajuns miliardar in treiani, citat de Time.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO