Business Hi-Tech

Peste 20% dintre clienţii BCR utilizează serviciile de internet şi mobile banking

Marian Ignat, director executiv digital banking în cadrul BCR

Marian Ignat, director executiv digital banking în cadrul BCR

Autor: Ioana Nita

24.09.2015, 00:06 574
BCR, cea mai mare bancă locală, a reuşit să atragă până acum peste 700.000 de uti­li­za­tori pentru serviciile de internet şi mo­bile banking, echivalentul a circa 20% din por­tofoliul total de clienţi, în condiţiile în care în prezent serviciile digitale reprezintă o zonă strategică de dezvoltare pentru insti­tu­ţia de credit.
 
Numărul de utilizatori de in­ter­net este într-o continuă creştere în Ro­mâ­nia, iar băncile trebuie să fie acum pre­zente şi în mediul digital pentru a-şi atrage şi re­ţine clienţii, potrivit reprezen­tan­ţilor BCR.
 
„Investim constant în dezvoltarea soluţiilor digitale pentru a oferi o gamă cât mai largă de servicii digitale bancare. Am depăşit deja 700.000 de utilizatori din categoria retail pentru serviciile de internet banking şi mobile banking, iar pe zona de mobile banking avem peste 200.000 de descărcări, din care 60.000 au fost realizate în primul semestru al acestui an“, a declarat Marian Ignat, director executiv digital banking în cadrul BCR.  Din cei 700.000 de utilizatori, 40% sunt active. Aplicaţia mobilă - Touch 24 Banking BCR -, disponibilă atât pentru terminalele care rulează sistemul de ope­rare Android, cât şi pentru cele cu iOS, a fost lansată în urmă cu doi ani, banca adă­ugând noi funcţionalităţi la fiecare 3-6 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO